- Для чого людей, які перехворіли на COVID, змушувати носити маски? – рівненський лікар (ВІДЕО)

2591 0

Ми у соцмережах:

- Для чого людей, які перехворіли на COVID, змушувати носити маски? – рівненський лікар (ВІДЕО)

У людей, які на Рівненщині перехворіли коронавірусом, уже є антитіла. Через це немає логік в тому, щоб примушувати їх одягати захисну маску.

Про це та як працює людський імунітет розповідає у своєму блозі рівненський лікар Павло Сільковський:

 - Людина протягом життя контактує з безліччю вірусів і бактерій. У відповідь на цей контакт організм часто виробляє антитіла, які циркулюють в крові. Цей процес тривалий і трудоємкий, а по часу займає кілька тижнів. І якби всі ці антитіла циркулювали довго, то наша кров складалася б з антитіл і не могла б ефективно переносити кисень і поживні речовини.

Тому організм сам регулює кількість антитіл. І знижує рівень тих, які перестають бути актуальними. Поліція не повинна скупчуватися там, де в тому немає необхідності. Тому це нормально, що рівень антитіл після ковіду знижується, якщо людина захищається і вже знову не контактує з вірусом.

 Але ми ще маємо В-клітини пам‘яті. Це своєрідні матриці, на основі яких дуже швидко синтезуються нові антитіла, якщо в тому з‘явиться необхідність. Тому імунітет після ковіду стійкий і визначається не лише тими імуноглобулінами, які знаходять на ІФА-тестах.

Логічно було б не змушувати тих, хто перехворів, носити маски. І таким людям без обмежень варто було б дозволити заходити в громадський транспорт. При цьому, я не маю на увазі лікарні, де концентрація вірусів зовсім інша і захист повинен бути відповідним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також