Для чого пивзаводу меблева фабрика

2823 0

Ми у соцмережах:

Для чого пивзаводу меблева фабрика

Депутат міськради Мар’ян Года хоче купити 6 соток землі на вулиці Петра Могили у Рівному — під будівлею колишньої меблевої фабрики, яку він уже придбав. Це питання уже в порядку денному сесії міськради.

Як відомо, Мар’ян Года мріє облаштувати Музей пива, і неодмінно поруч із пивзаводом, і саме в історичному будинку на вул.Петра Могили — садибі, яка ще на початку ХХ століття належала першому власнику пивзаводу п.Пісюку. Зараз у цій садибі розташований міський Центр творчості учнівської молоді. От і пропонує п.Года, щоб звільнити садибу під музей, переселити центр у колишнє приміщення меблевої фабрики.

Мар’ян Года, власник рівненського пивзаводу:

— У мене немає намірів відновлювати колишню меблеву фабрику. Її приміщення я викупив у Рівненського інституту слов’янознавства. Хочу розмістити на кількох її поверхах телекомпанію «Рівне 1». Перший поверх я планував віддати під Центр творчості учнівської молоді. Вів про це переговори, але тоді проти мене організували шалений спротив. Тоді домовитися про обмін приміщеннями не вдалося. Хоч я пропонував місту більшу площу та кращі умови. На мою думку, людей налаштували активісти, які не розібралися у ситуації.

 

Оскільки облаштування музею пива для мене є іміджевим проектом, а скандал піднявся великий, то я вирішив на деякий час забути про цю ідею. Бо не хочу, щоб мене звинувачували, ніби наступаю на інтереси дітей. Моя пропозиція досі в силі, про це знає керівництво міста. Але громаді вирішувати, що з нею робити.

Тетяна Сосновчик, директор Рівненського міського Центру творчості учнівської молоді:

— Ми чули про цю пропозицію. По-перше, не знаю, чи юридично можливий такий обмін. По-друге, те, що нам пропонують, набагато гірше, ніж ця будівля, в якій ми знаходимося. На мою думку, колектив і батьки будуть проти. Адже зараз у нашому розпорядженні ціла будівля, обгороджена та впорядкована. А від того приміщення, яке нам пропонують, далеко йти до зупинки, територія погано освітлюється, тому дітям буде небезпечно повертатися додому.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також