Для дітей у Клесові відкрили навчальний центр

1332 0

Ми у соцмережах:

Для дітей у Клесові відкрили навчальний центр

Двадцять перший інклюзивно-ресурсний центр із 30 запланованих відкрили на Рівненщині

Центр запрацював у Клесівській об’єднаній територіальній громаді, що на Сарненщині. Сучасний навчальний заклад надаватиме підтримку дітям з особливими освітніми потребами, їхнім батькам та вчителям.

- Клесівська ОТГ створилася чи не найперша в області і ті зрушення, що сталися в громаді є показовими. Позитивні зміни у вас щодня. Закрита біда стала болем громади. Соціалізація дітей з особливими освітніми потребами – правильний пріоритет. Відрадно бачити, що чужих дітей не буває, - зауважує обласний керівник освіти Григорій Таргонський.

У центрі облаштовано кабінети лікувальної фізкультури, логопеда, практичного психолога та дефектолога, загальна площа приміщення становить близько 100 кв.м.

- З освітньої субвенції було виділено 200 тисяч гривень, а з місцевого – 300 тисяч. Відчути себе повноцінним жителем громади має право кожен. Дякую усім, хто долучився до такої напрочуд важливої справи, - зазначає селищний голова Клесівської ОТГ Василь Гринник.

У трьох закладах освіти Клесівської ОТГ інклюзивне навчання організовано для 16 дітей.

- Наші діти з особливими потребами потребують більше уваги, ніж їхні однолітки, більше часу на навчання. Донині, ця потреба лишалася з нами сам на сам. Я горда, що ми сьогодні не осторонь, що нас почули, що нам, батькам,надаватимуть професійну консультації, а наші діти будуть вчитися і отримуватимуть таку потрібну корекцію на місці, - зазначає мама дитини з особливими освітніми потребами.

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також