Для дітей з рідкісною хворобою у Рівному обладнують додаткову палату

1423 0

Ми у соцмережах:

Для дітей з рідкісною хворобою у Рівному обладнують додаткову палату

Додаткові місця з’являться у Центрі для хворих на муковісцидоз, що при обласному диспансері радіаційного захисту населення на вулиці Чорновола у Рівному.

На Рівненщині – 35 хворих на муковісцидоз, рідкісне і невиліковне захворювання. Щоб підтримувати життя, хворим потрібно щодня приймати ліки, які вартують десятки тисяч гривень на місяць.

Відповідно до чинного законодавства хворі на муковісцидоз повинні отримувати ліки від держави, але щороку виникають проблеми із закупівлями.

Батьки хворих дітей уже кілька разів зверталися до обласної влади з проханням допомогти.

За словами мами Зінаїди Веремчук, окрім ліків, які закуповуються за державні і обласні кошти, є потреба у дієтичних сумішах та препаратах для очистки легень. Такі дороговартісні засоби коштують близько 10 тисяч гривень на місяць, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Сьогодні вкотре із батьками невиліковно хворих дітей зустрічалася заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

- Лікування дітей з такими захворюваннями потребує великих коштів і моральних затрат. Тому такі зустрічі є важливими, - зазначила заступниця голови ОДА. – Ми звернемося до Кабміну та МОЗ із пропозицією щодо фінансування усіх орфанних захворювань за рахунок державного бюджету. Адже є громади, які не спроможні утримувати таких людей. Також проситимемо про включення цієї категорії хворих у пільгове забезпечення необхідними засобами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також