Для дитсадків у Рівному закупили засоби захисту

1152 0

Ми у соцмережах:

Для дитсадків у Рівному закупили засоби захисту

Рівненські дошкільні навчальні заклади готують до відкриття. Щоправда, коли це станеться – поки невідомо, адже за кількістю хворих на COVID-19 область все ще входить в трійку лідерів.

 -          Максимально готуємо дитячі садочки до відкриття, - розповіла заступниця міського голови Галина Кульчинська. – Це дуже непросто насправді, бо вимоги МОЗ, якщо в них розібратися, дуже строгі. Наприклад, що стосується адаптивного харчування. Проте ми закупили маски, дезінфікуючи засоби, рукавички. Щоб персонал закладів був захищений і не ламав голову над тим, де взяти маску, щоб що дві години її міняти.

За словами п.Кульчинської, поки невідомо, коли в Рівному комісія ТЕБ та НС дозволить відкрити садочки. До слова, якщо це станеться, то відкриють їх усі.

-          Це принципова позиція, - пояснила заступниця міського голови. – Хоча раніше влітку в нас працювала лише частина садків. Проте чим більше їх працює – тим менша концентрація дітей в групах. І все ж, навіть коли ми відкриємо дошкільні навчальні заклади, я б радила рівнянам розглядати варіант віддати туди дитину лише як крайній. Якщо є можливість, щоб дитина перебувала на свіжому повітрі в селі чи залишалася вдома, то краще нею скористатися. Адже в дитсадку є, наприклад, така санітарна вимога на період карантину, щоб мити підлоги з хлором щодня по кілька разів. Зрозуміло, що буде й провітрювання й інше. Та ви впевнені, щоб хочете, щоб ваша дитина знаходилася в таких умовах?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також