Для «елітних» пацієнтів земля вже є

1166 0

Ми у соцмережах:

Для «елітних» пацієнтів земля вже є

Корецька водолікарня відома далеко за межами Рівненщини. Приїздять до неї лікуватися хворі навіть з-за кордону. Проте через нестачу фінансування умови у лікарні, попри старання працівників, не найкращі. Ситуацію начебто хоче змінити інвестор, який з минулого року обіцяє вкласти півтора мільйона доларів та збудувати біля лікарні приватний «спальний» корпус. Мовляв, лікуватися пацієнти ходитимуть до комунального закладу, а відпочиватимуть — у приватному.

З пропозицією збудувати новий корпус на території Корецької обласної лікарні відновного лікування, більш відомої як водолікарня, звернулося товариство «Рівне-Буд-Груп». Місце для будівництва є — замість старого корпусу, який через його аварійність практично і не використовують. Керівництво лікарні інвестора підтримає, проте чи збудують приватний заклад на території комунального, має вирішувати облрада. Торік депутати критично сприйняли цю ідею, цього року думку дещо змінили.

Так, на минулій сесії Рівненська облрада погодила технічну документацію із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельної ділянки на території водолікарні. Відповідно до рішення облради, від землі лікарні відділять 10 соток — для будівництва нового корпусу. Щоправда, варто зазначити, що депутати за поділ землі проголосували лише з другого разу, за першим голосів не вистачило.

Проте швидко будівництво не розпочнеться. Опісля того, як лікарня остаточно оформить документи на землю, обласна рада ще має погодити продаж комунального майна (старої будівлі, на місці якої мають збудувати корпус) та оголосити аукціон. Оскільки конкурс буде публічний, не факт, що його виграє саме той інвестор, який звернувся до лікарні.

Зазначимо, що «Рівне-Буд-Груп» планувало звести чотириповерхову будівлю з палатами, басейном та приватними медичними кабінетами, як-от масажним. Належить товариство підприємцю Анатолію Бобрику та адвокатові Олександрові Пузирку.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також