Для гірничих підприємств Рівненщини шукають працівників

900 0

Ми у соцмережах:

Для гірничих підприємств Рівненщини шукають працівників

На Рівненщині є близько 20 діючих кар’єрів , більшість з них - на Поліссі. За останні два роки промислове виробництво в області зросло, тож підприємства збільшують штат працівників.

Про допомогу у пошуках кадрів для гірничих підприємств йшлося під час зустрічі у рамках проєкту «Rivne work hub» із керівником ТОВ «Вирівський кар’єр» Юрієм Горцем. Підприємство є одним з провідних виробників щебеневої продукції на Західній Україні.

«Вже другий рік, попри пандемію COVID-19, будівельна галузь як активізувалася. Це позитивно позначилось і на роботі ТОВ «Вирівський кар’єр», - розповідає Юрій Горець. - Зросли обсяги будівництва. Є суттєвий попит на щебінь, тож ми збільшили кількість робочих місць – з 112 до 160».

Є потреба у десяти вакансіях працівників, як із вищою, так і професійно-технічною освітою: фахівці гірничої промисловості, інженери, маркшейдери, керівники змін, дробильники, зварювальники, водії вантажних автомобілів, екскаваторники.

За результатами зустрічі напрацювали дорожню карту співпраці у двох напрямках: допомога в оперативному пошуку працівників, а також на перспективу – підготовку професійних кадрів у Центрах зайнятості та навчально-практичних центрах, регулювання держзамовлення під потреби ринку.

«Мета проєкту «Rivne work hub» – допомога ключовим роботодавцям Рівненщини у підготовці кадрів. А головна ідея полягає в тому, щоб повернути заробітчан з-за кордону та працевлаштувати їх на Рівненщині, поряд із сім’єю. Тому підприємства розповідають про свої потреби, а ми, спільно з центром зайнятості, напрацьовуємо варіанти співпраці», – зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

У Рівненській ОДА триває цикл зустрічей із керівниками провідних підприємств області у рамках проєкту «Rivne work hub». Мета проєкту - допомогти роботодавцям у пошуку працівників і створенні нових робочих місць в області, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також