Для педагогів Рівненщини придбають понад 2 тисячі ноутбуків

587 0

Ми у соцмережах:

Для педагогів Рівненщини придбають понад 2 тисячі ноутбуків

На Рівненщині триває цифровізація освіти. Так, для вчителів області за кошти державної субвенції закуплять понад 2 тисячі ноутбуків. Завдяки цьому педагоги зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним.

Для цього у нашій області з держбюджету виділили трохи більше 39 269 тисяч гривень, прокоментував начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

«Використання цієї субвенції здійснюється на засадах співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів, - пояснив Петро Коржевський. - Територіальні громади області проаналізували потреби та подали заявки на придбання ноутбуків для організації дистанційного навчання, а також гарантійні листи щодо співфінансування».

Річ у тім, що за останній рік, у зв’язку з пандемією, освітній процес суттєво змінився. Уроки з класів перемістилися в онлайн-режим. Однак, на жаль, не у всіх вчителів була технічна можливість навчати дітей таким чином.

«Власне, завдяки ініціативі з діджиталізації освіти ситуацію вдасться змінити на краще, - підсумувала заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. - Вимоги до техніки, яку закуповуватимуть для освітян, прописані в наказі МОН, тож ноутбуки будуть хорошої якості». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також