Для полковника Ніколайчука полігон закритий

1565 0

Ми у соцмережах:

Для полковника Ніколайчука полігон закритий

Ще у лютому затриманий на хабарі начальник Рівненського полігона Олександр Ніколайчук досі перебуває під слідством та на волі. Щоправда, відповідно до рішень суду, не може ні покинути Рівненську область, ні пройти на територію полігона, яким керував чимало років.

Олександра Ніколайчука затримали працівники ДБР та СБУ із сімома тисячами доларів. Загалом же, як йдеться у матеріалах справи, він отримав 10 тисяч. Хабар полковнику дав представник київського товариства «Секур Інтеграція», яке восени виграло тендер полігона на придбання «комплектів обладнання для спеціалізованої системи відеоспостереження та об’єктивного контролю». Вартість угоди сягнула 3,1 млн грн. За версією слідства, полковник начебто вимагав у товариства «відкат» за укладений договір, а також наперед замовив 10% від суми інших договорів. Три тисячі доларів Ніколайчуку, як йдеться в судових ухвалах, передали 8 лютого біля кафе «Друзі» на Київській у Рівному. Другу частину «хабара», з якою і затримали військовика, було передано на автозаправці «Укрнафти» біля Олександрії Рівненського району, де, до слова, і живе Олександр Ніколайчук.

Після затримання полковника одразу доставили до Хмельницького, оскільки операцію проводило тамтешнє територіальне управління ДБР. 26 лютого Ніколайчуку обрали запобіжний захід, а вже наступного дня він вийшов на волю — під заставу у розмірі 384,2 тис. грн.

Розслідування ДБР мало б завершити за два місяці, проте вже двічі через суди продовжувало термін розгляду справи — цього разу до кінця липня. Посилаються слідчі на те, що досі немає результатів кількох експертиз та потрібно провести додаткові. Поки триває слідство, п. Ніколайчук відсторонений від посади та перебуває під заставою. Хоча, варто зазначити, умови утримання йому суттєво переглянули: так, якщо навесні було заборонено покидати без дозволу слідчого, прокурора або суду Олександрію, то тепер — межі Рівненської області. Окрім того, пан Ніколайчук до 25 липня зобов’язаний «утримуватись від спілкування» з чоловіком, який давав йому хабара, та «не відвідувати військову частину А4152 без дозволу слідчого, прокурора або суду».

Слідчі, як йдеться у судових ухвалах, планують змінити раніше повідомлену підозру пану Ніколайчуку, але на м’яку чи жорсткішу — поки невідомо. Нагадаємо, що звинуватили першопочатково полковника за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (неправомірна вигода у великому розмірі). Покарання за цим видом злочину — позбавлення волі на 5-10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна. Ймовірно, підозру полковнику перекваліфікують на менш сувору.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також