Для швидкого контрнаступу треба багато боєприпасів та F-16 – Залужний

541 0

Ми у соцмережах:

Для швидкого контрнаступу треба багато боєприпасів та F-16 – Залужний

Українська армія розпочала очікуваний контрнаступ без переваги у повітрі та достатньої кількості боєприпасів.

Тому всі розмови західних союзників про повільні темпи наступальних операцій дратують головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Адже буває, що російські війська випускають вдесятеро більше снарядів за українців.

- Тож це мене злить, – сказав Залужний для The Washington Post.

У розмовах з американським генералом Міллі український командувач цілком відвертий: «У нас домовленість: 24/7, ми на зв’язку. Тому іноді я можу подзвонити і сказати: «Якщо я не отримаю 100 000 снарядів за тиждень, 1000 людей загине». Зрозумій мене».

Також командувач українських військ наполягає на тому, що Україні уже потрібні F-16 на полі бою. Однак їх можна очікувати не раніше травня, коли президент США Джо Байден підтримає міжнародний план підготовки українських пілотів і відправлення літаків.

За словами Залужного, доктрини НАТО і Росії говорить, що вони не почнуть жодних серйозних наступальних операцій, поки не матимуть повної переваги у повітрі. Однак Україна за весь час війни такої переваги не мала.

- Україна, переходячи до наступальних дій, якої доктрини має дотримуватися? НАТО? Російської Федерації? Або це не ваша справа? У вас є своя доктрина. У нас є танки, у нас є деякі гармати, у вас є деякі бойові машини. Я знаю, як усе можна зробити, - різко відповів Залужний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також