Для ЗСУ на передову відправили з Рівненщини напівпричепи для евакуації техніки

688 0

Ми у соцмережах:

Для ЗСУ на передову відправили з Рівненщини напівпричепи для евакуації техніки

Перші два екземпляри, призначені для евакуації несправної техніки в районах ведення бойових дій, вже поїхали на передову.

Спершу підприємці розробили креслення, узгодили їх з військовими, а пізніше взялися за виробництво. І сьогодні ці напівпричепи не поступаються європейським аналогам.  Вони призначені для транспортування автомобілів на передніх колесах. Конструкція має два трапи, по яких заїздить авто, розетки підключення до поворотів, габаритних стоп-сигналів та додаткову розетку. Такий напівпричіп маневрений та зачіпляється на позашляховик або ж бус із фаркопом. Допустима вага транспортного засобу, що перевозиться – близько двох тонн. Транспортувати можна автомобілі шириною колісної бази понад 2 метри. 

- Для виготовлення одного зразка місцевим майстрам потрібно близько тижня, - розповідає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. -  До того ж напівпричіп розбірний. А його монтаж-демонтаж займає приблизно пів години. У планах підприємців - встановлення на свої напівпричепи «турелей». Це універсальні стійки для різних видів озброєння. Хлопці просять не вказувати їхні імена та населений пункт. Попри це вони – приклад свідомих громадян, які на своєму місці роблять все від них залежне для наближення Перемоги. І з такими людьми вона точно не забариться.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також