Дмитро ЯКИМЕЦЬ: «Безвіз – не благо, а можливість»

1758 0

Ми у соцмережах:

<b>Дмитро ЯКИМЕЦЬ</b>: «Безвіз – не благо, а можливість»

Без сумніву, цими днями відбуваються історичні події. Закінчення процесу погодження безвізового режиму з Євросоюзом – важливий цивілізаційний етап для розвитку нашої країни. Але з кожною хвилиною радості, з кожним флешмобом ми повинні пам’ятати хвилини болю, рішучої боротьби і непоправних втрат.

Ми довго йшли до цього, але чи не найбільше для відкриття дверей до об’єднаної Європи зробили прості українці. Вони заплатили за це своїми життям та здоров’ям. Зламали хребта Януковичу на Майдані, зупинили російську агресію на Донбасі, кожного дня тримають оборону. Їм, в першу чергу, дякуймо.

якимець

Дмитро Якимець

Тим часом безвіз не зробить наше життя кращим вже завтра. І післязавтра не зробить. І через рік. Багато українців і далі будуть заробітчанами, кваліфікованою робочою силою європейський країн. Нашу економіку й далі коситиме тиск влади та корупція. Жодному українцю ніхто не дасть просто так європейських грошей, не зробить рівень життя європейським. Не буде цього. Бо ніхто, крім нас, не зобов’язаний це робити. Безвізовий режим – це, в першу чергу, можливість. Сигнал цивілізованому світу – Україна стала кращою. Не ідеальною, але кращою. Ми хочемо розвиватися. Прихід в Україну міжнародних лоукостиногових авіакомпаній, залізничне сполучення з Польщею – це лише перші ластівки. Комунікувати з Європою стане простіше. І не тільки для подорожей, а й для налагодження бізнесових контактів. Європейський бізнес обережно і неквапливо інвестуватиме в українську економіку. Паралельно збільшуватимуться кошти Євросоюзу на розвиток інфраструктури. Питання – чи зможемо ми ефективно використати ці можливості. Дати потужний поштовх у розвиток нашої економіки і інфраструктури. Це залежить тільки від нас. Свого часу поляки змогли. Завдяки підтримці ЄС розвинули свою країну. І у підсумку стали не тільки частиною європейської спільноти, а й посіли лідерські позиції. Впевнений, що ми, українці, теж зможемо!

Дмитро Якимець, громадський активіст, лідер "Руху нових сил" на Рівненщині


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також