Дніпровська художниця покаже рівнянам «Знищення імперії»

200 0

Ми у соцмережах:

Дніпровська художниця покаже рівнянам «Знищення імперії»

У вівторок, 17 вересня, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки художниці Марини Масловської «Знищення імперії». Майстриня петриківського розпису у своїх картинах відтворила події, які довелося пережити українцям у минулому столітті.

 – 1919-1991. За цей проміжок часу радянські загарбники робили все можливе для знищення нашої нації. Голодомор, розстріляне відродження, шістдесятники, ув’язнення, заслання, фейкові психіатричні діагнози, тисячі смертних вироків…Розпад радянського союзу та проголошення незалежності України. Українці вистояли та змогли. Історія повторюється…Але ми вистоїмо, бо добре пам’ятаємо, чим закінчилося все минулого разу. Наш обов’язок – зберегти пам’ять про героїв, які боролися та борються за збереження нашої країни, культури та мови, – так розповідає про свою виставку авторка.


«Знищення імперії» Марина Масловська називає найскладнішою своєю персональною виставкою, адже на підготовку та збір інформації пішло багато часу. Художниця з Дніпровщини проводила паралелі між історією, культурою та людьми.

Відкриття виставки відбудеться 17 вересня о 15-ій годині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також