До червня призвуть служити 600 юнаків

1074 0

Ми у соцмережах:

До червня призвуть служити 600 юнаків

Половина з них - служитиме в Збройних Силах України.

1 квітня на Рівненщині стартувала весняна призовна кампанія. Вона триватиме до кінця червня.

РадіоТрек повідомляє, що за цей час на строкову службу планують призвати близько шести сотень юнаків: 300 служитиме у Збройних силах України, 200 відправляться до Нацгвардії, а ще близько сотні розподілять між Держприкоднослужбою та Державною спецслужбою транспорту.

Юнаки, яким прийшли повістки, повинні самостійно прибути до військкоматів, зазначив заступник військового комісара Рівненської області Андрій Купчак: " Розподіл іде відповідно до ресурсу, який є в кожному районі й місті. Загалом в області підлягає призову близько 20 тисяч юнаків. Зараз мають призвати 600. Якщо юнаку прийшла повістка – він повинен з’явитися у військкомат у вказаний у ній термін. Вони повинні прибути без мами і без тата, бо приходять з мамою, з татом, з адвокатами, з дядями. Наші призовники вже ходять навіть з адвокатами".

Між тим, у 2019 році Кабмін підвищив кількість призовників на строкову військову службу. У рамках весняної кампанії в Україні планують призвати понад 18,5 тисяч юнаків віком від 20 до 27 років. Служитимуть вони півтора року, а ті, хто має вищу освіту - усього рік. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також