До чи після сніданку? Лікарі розповіли, коли краще чистити зуби

933 0

Ми у соцмережах:

До чи після сніданку? Лікарі розповіли, коли краще чистити зуби

З дитинства ми чуємо про те, як важливо чистити зуби двічі на день. І справді, нечищені зуби можуть обернутися не тільки карієсом, але і, наприклад, проблемами з нирками та інсультом. А ось щодо того, коли краще чистити зуби, люди сперечаються: чи краще це робити до сніданку, чи після їди?

Справді, з вечірнім чищенням зубів все більш-менш зрозуміло. Чистити зуби потрібно після останнього приймання їжі — відразу після вечері або вже перед сном. Головне правило — не їсти і не пити нічого, крім води, після цього. А що ж робити вранці?

Як пояснюють лікарі, чистити зуби потрібно після їди, адже саме так ми видаляємо частинки їжі, які в іншому разі можуть стати живильним середовищем для каріозних бактерій. Крім того, чищення зубів після сніданку допомагає нейтралізувати кислотну реакцію.

Однак є один важливий нюанс: якщо ви любите їсти на сніданок кислі фрукти або балувати себе соком, то тоді зуби краще почистити до їжі. Фтор із зубної пасти робить нашу емаль більш стійкою до кислот. Так що зубна паста може підготувати зуби до фруктів. А ось чистити зуби після того, як ви з’їли, наприклад, апельсин, не варто — емаль в цей момент особливо чутлива, чищення може нашкодити.

Як зазначають стоматологи, видалення зубного нальоту — не єдине завдання будь-якої зубної щітки. Вона також повинна нейтралізувати кислотне середовище в ротовій порожнині, доставити фтор на емаль і знизити число каріозних бактерій. Для цього і потрібна зубна паста, яку ми розподіляємо щіткою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також