До чого готуються білоруси, нарощуючи сили по той бік Рівненщини?

2636 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Триває сто вісімдесят пʼята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню, - нагадує Генштаб ЗСУ. Як йдеться у ранковому зведенні, на Волинському та Поліському напрямках триває нарощення сил і засобів радіоелектронної розвідки.

Втім, сухопутної загрози з боку білорусів розвідка поки не бачить. А от з повітря - так. Про це розповів в інтерв'ю РБК-Україна представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцькій:

- Територія Білорусі несе нам загрозу і на сьогодні це насамперед загроза ракетних ударів як повітряного компоненту, так і наземного. На території Білорусі зараз розміщено один дивізіон ракетного комплексу "Іскандер", який і здійснює ракетні пуски, три дивізіони C-400, С-300. Ми бачили, коли зовсім нещодавно зенітними ракетами комплекса C-300 обстрілювалася Чернігівська область.

Основна задача цих ЗРК – це захист повітряного простору. І ми бачимо, як вони активно працюють, коли на територію Білорусі заходять бомбардувальники Ту-22, C-400 здійснюють прикриття цих бомбардувальників. Друга мета розміщення цих ЗРК – це нанесення ударів по наземних цілях, вони мають ракети, переобладнані в вид "земля - земля". Їхня точність низька, але вони можуть наносити ураження особовому складу, цивільному населенню. Бойова частина цих ракет містить орієнтовно 6 тисяч маленьких осколків, вони розлітаються і це загроза будь-якому об'єкту на їхньому шляху.

Повітряний компонент – це бомбардувальники Ту-22М3, які можуть нести крилаті ракети повітряного базування – ті ж самі X-22. Це реальна загроза, яка знаходиться на високому рівні. Якщо говорити про сухопутний компонент, його там у достатній кількості немає. Там є тільки окремі підрозділи сил спеціальних операцій. Ми не бачимо ні перекидання туди сухопутного компонента, ні нарощування, ні створення будь-яких наступальних угруповань. Там вздовж кордонів зараз знаходяться лише батальйони збройних сил республіки Білорусь, які проводять навчання, обладнали свої позиції і несуть службу на ротаційній основі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також