Рецепти народної медицини від гіпертонії

769 0

Ми у соцмережах:

Рецепти народної медицини від гіпертонії

Гіпертонічна хвороба призводить до зміни будови й властивостей стінок артерій усього організму. Вони втрачають еластичність, стають щільними й ламкими, що сприяє крововиливам. Найбільше від гіпертонії страждають артерії нирок, головного мозку, очного дна та кінцівок.

Для зниження високого артеріального тиску у пригоді стануть рецепти, перевірені народною медициною.

Щодня в другій половині дня з’їдайте 30 ягід калини, розтертих із медом. Калина ефективно знижує тиск, а мед має заспокійливу дію.

Перед сном випивайте склянку кефіру з розмішаною в ньому 1 ч. л. кориці.

Для зміцнення судин корисні салати й зелені борщі з молодої кропиви. Її також можна засушити, розтерти й додавати по ½ ч. л. до різних страв. Але за схильності до згущення крові з вживанням кропиви треба бути обережним.

Поліпшення стану судин завдяки їхньому очищенню можна досягти, вживаючи хрін. Для цього змолоти 1 кг хрону й залити його 3 л води. Перемішати й можна, не настоюючи, пити по 1 ст. л. тричі на день. Курс — до трьох місяців.

Підвищені показники нижнього (діастолічного) тиску часто свідчать про проблеми з нирками, залозами, серцем, ендокринною системою. Щоб нормалізувати його, вилучіть із раціону жирні, смажені, солоні, копчені страви та алкоголь.

Перед застосуванням обов’язково порадьтеся з лікарем!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також