До кінця року учні підуть у нову школу

1853 0

Ми у соцмережах:

Так школа виглядає сьогодні

У Степангороді, що у Володимирецькому районі, завершують підготовку першого блоку нової школи з навчальними класами до вводу в експлуатацію. До кінця 2018 року тут вже навчатимуться діти. Вже завершують внутрішні роботи і встановлюють меблі та шкільне приладдя.

Володимирець.Сіті  нагадує, що будівництво нової школи тут почалося після того, як на початку вересня 2016 року жителі села перекрили «варшавку» поблизу Полиць з вимогою негайного початку будівництва нової школи у Степангороді.

Тоді до протестувальників на переговори виїхали не лише очільники району, а й прокуратури. Степангородці своїм протестом намагались привернути увагу Києва, щоб нарешті почали їм будувати нову школу, адже в старій в тісних умовах навчаються у дві зміни більше 400 учнів та 60 дошкільнят. Стара школа не має спортивної і актової зал, через що діти мусять займатись фізкультурою на коридорі, так само як і проводити культмасові заходи.

У 2017 році нову школу таки почали будувати – поряд зі старою школою. У вересні із запланованих чотирьох корпусів вже будувався другий. Тоді на роботи у 2017 році виділили більше 2,2 мільйонів гривень з районного бюджету та майже 20 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку.

Нова школа матиме загальну площу понад 13 тисяч квадратних метрів і розрахована на 500 учнів. Тут розмістять не лише класи, а й їдальню, бібліотеку з читальним залом, медичний блок, майстерні і спортзал.

На початку листопада ремонтники провели оздоблювальні роботи в третьому блоці, проклали внутрішні мережі енергозабезпечення, побудували локальні очисні споруди, трансформаторну підстанцію, блочно-модульну котельню та артезіанську свердловину. До кінця 2018 року вже мають ввести в експлуатацію перший блок з навчальними класами. Будівництво триває.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також