До кінця війни у рівненських начальників — лише «голий оклад»

8418 0

Ми у соцмережах:

До кінця війни у рівненських начальників —  лише «голий оклад»

Після скандалу міські топ-чиновники тимчасово не отримуватимуть премій за свою роботу — ні великих, ні маленьких. Адже нещодавно тільки лінивий не дорікав міській владі, що та преміює по 140–180% своїх працівників під час воєнного стану, тоді як чимало рівнян взагалі позбулися роботи. Тож тепер заступникам міського голови, секретарю міськради, керівникам міських департаментів, управлінь та їхнім замам «світить» лише чистий оклад та 10% надбавка від величини окладу, яка гарантована державою.

А от на доходи простих працівників міських служб нововведення не вплине.

Анатолій Чугуєвець, депутат міськради Рівного, директор міського палацу культури «Текстильник»:

— А яким, на вашу думку, є оклад працівників наших комунальних закладів? Навіть не прибиральниць, а керівників якогось відділу — 3,5 тисячі гривень! 3900. А мінімалка у нас яка? 6500. А різницю чим будуть платити, як того вимагає законодавство? Просто треба дивитися, у кого є десятки тисяч, а в кого й чотирьох-п’яти тисяч не можна натягнуть. Треба діяти виважено, щоб у цей важкий час люди не були обділеними.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Що таке надбавки і премії для працівників виконкому? «Голий» посадовий оклад будь-якого працівника рівня спеціаліста — 4 тисячі гривень, головний спеціаліст отримує 4500 грн. Оклад міського голови — 15 900 грн, це регламентується постановою Кабінету Міністрів і рішеннями сесій міської ради. Я не маю ані можливості, ані права виписувати чи робити надбавки, собі тим паче — я цього ніколи не робив і не робитиму. Постанова Кабміну № 268 дозволяє і зобов’язує, окрім посадового окладу, давати надбавки і премії усім посадовцям органів місцевого самоврядування. Мінімальна зарплата — 6,5 тис. грн. Ця колізія створена не нами, а законодавством. Ми — заручники цієї ситуації. Але при цьому максимально прозорі і відкриті: якщо в інших міських радах не публікують своїх розпоряджень, скільки кому надбавок виписують, то ми ніколи таких розпоряджень не ховали, бо громада має знати, що робиться.

...Рішення, яке я підписав про зменшення премій і надбавок, стосується лише заступників та керівників управлінь та департаментів. На даний момент посадові особи різних управлінь, департаментів, керівники будуть отримувати так званий «голий» оклад і 10% гарантованих державою надбавок. Міський голова так само отримає оклад і мінімальні 10%. До рівня спеціалістів та головних спеціалістів це не стосується, вони будуть отримувати з розмірами 100–150%.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також