До контрнаступу ЗСУ Росія побудувала потужні укріплення

707 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Російські війська усі ці місяці не сиділи, склавши руки, та побудували потужну лінію укріплень.

 З жовтня на півдні України були вириті окопи та протитанкові рови, повідомляє BBC.

Західний берег Криму

Захоплений Росією в 2014 році Крим раніше був відомий своїми пляжними курортами.

Тепер замість шезлонгів і парасольок узбережжя довжиною 25 км усіяне оборонними спорудами, встановленими російськими військами.

На зображенні нижче показано єдиний відкритий піщаний пляж на західному узбережжі без природного захисту, такого як скелі чи пагорби.

По-перше, уздовж берега є «зуби дракона»: бетонні блоки у формі пірамід, призначені для того, щоб перекривати шлях танкам та іншій військовій техніці. Позаду них лінія окопів, що забезпечує прикриття від наступаючих атак. Також вздовж окопів можна помітити кілька бункерів.

Деякі військові експерти припускають, що захист, швидше за все, є запобіжним заходом, а не ознакою того, що Росія розраховує захищати морський напад, оскільки Україна має невеликий військово-морський потенціал.

 

Токмак

Невелике місто Токмак лежить на ключовій трасі на південному сході країни, яку українські сили, можливо, захочуть використати, щоб відрізати Крим від інших контрольованих Росією територій.

Надходили повідомлення про виселення цивільних українців, щоб перетворити місто на військову фортецю. Це забезпечить солдатам доступ до припасів і базу для відступу.

На супутниковому знімку вгорі видно, що на північ від Токмака викопано мережу окопів у дві лінії – напрямок, звідки мала б наступати Україна.

За цими траншеями є ще одне кільце укріплень навколо міста з трьома шарами оборони, які можна чітко побачити на цьому супутниковому знімку великим планом.

Але українські сили, ймовірно, зіткнуться з новими пастками.

Цілком імовірно, що міни також були заховані між трьома лініями оборони Токмака.

 

Лінія протитанкових ровів і траншей зараз проходить уздовж 35-кілометрової ділянки головної дороги E105 на захід від Токмака.

Шлях E105 є стратегічно важливим, бо з’єднує контрольований Росією Мелітополь на півдні з Харковом на півночі, який контролює Україна.

По цій же дорозі – Запоріжжя. Цей напрям може стати об’єктом українського контрнаступу.

Сторона, яка контролює E105, може легко переміщати війська в регіоні.

Якщо українські війська спробують скористатися цією дорогою, то Росія, ймовірно, обстрілятиме її з важкої артилерії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також