До лав Небесного легіону провели чотирьох Героїв-Захисників України з Рівненщини

1390 0

Ми у соцмережах:

До лав Небесного легіону провели чотирьох Героїв-Захисників України з Рівненщини

На Рівненщині попрощались з Олександром Малишевським, Леонідом Поліщуком, Анатолієм Пупенком та Дмитром Юсенком. Вічна пам’ять Воїнам-Захисникам. Низький уклін Вам, Українські Герої!

Жителі Головинської громади попрощалися із військовиком Олександром Малишевським. Воїн народився 24 червня 1972 року в селі Злазне. Навчався у місцевій школі. Згодом поїхав на заробітки в Росію, там Олександр одружився і проживав понад 20 років. Після початку повномасштабного вторгнення військ Росії повернувся в Україну і, взявши в руки зброю, добровольцем пішов захищати рідну землю. 19 червня  під час ворожого танкового обстрілу позицій ЗСУ у районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області солдат Олександр Малишевський загинув. Поховали Героя в селі Злазне.

У Здолбунівській громаді в останню дорогу провели Захисника України Леоніда Поліщука. Військовик народився 16 березня 1996 року у селі Дядьковичі, що на Дубенщині. Середню освіту здобув у Сатиївському ліцеї, згодом навчався у Рівненському ВПУ № 1 на муляра-бруківника. Строкову військову службу проходив у Національній гвардії. Леонід - учасник АТО, мав звання старшого солдата. Коли повернувся у 2018 році, зустрів своє кохання, через рік одружилися. В сім’ї народилося двоє синів. Леонід працював на будівництві у столиці - родина мріяла про власний будинок. Коли приїздив – проводив час із синами. Захищати Україну Леонід Поліщук пішов 6 січня 2023 року, у складі десантно-штурмової бригади проходив службу на Донеччині. 13 червня воїн загинув у бою біля населеного пункту Іванівське Донецької області. Йому було 27…
Поховали Героя в селі Малі Дядьковичі у Варковицькій громаді.

Рівненська громада провела в останню земну путь Героя Анатолія Пупенка. 56-річний захисник народився в селі Лютинськ на Дубровиччині. Від малечку жив у Квасилові. Саме тут почав працювати токарем у Рівнесільмаші, звідси ж і пішов на строкову службу в армію. Згодом чоловік почав займатися будівництвом. У 2020 році добровольцем підписав контракт із ЗСУ. Учасник бойових дій Анатолій Пупенко рік прослужив у найгарячіших точках на Сході нашої країни і повномасштабне вторгнення зустрів на Донеччині. Після першого поранення пройшов реабілітацію і знову повернувся до побратимів. Друге поранення супроводжувалося важкою контузією, втратою слуху на одне вухо. Але ще у госпіталі солдат написав рапорт, аби повернутися на фронт. Пройшов чергове навчання, став командиром відділення. 17 червня 2023 року Анатолій Пупенко загинув під час ведення бойових дій поблизу села П’ятихатки на Запоріжжі. Поховали Героя в селі Загороща Корнинської громади, де планував жити після повернення з війни.

Березнівщина у скорботі за Дмитром Юсенком, 1989 року народження. На захист України березнівчанин став у січні 2023 року. Служив старшим стрільцем-оператором окремої механізованої бригади. Загинув військовий під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. Вдома Дмитра чекали мама та сестра, дружина. Поховали Захисника на Алеї Слави міського кладовища в урочищі «Лукавець» поруч із земляками, які віддали своє життя за майбутнє України.

Рівненська ОВА.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також