До Львова — за півтори години!

2702 0

Ми у соцмережах:

До Львова — за півтори години!

Доїхати з Рівного до Львова за півтори години — це реально. Принаймні таке обіцяє «Укравтодор» за якихось три роки, коли розширить дорогу до чотирьох смуг — по дві в обидва напрямки — на всій її протяжності до Львова. Цього року «Укравтодор» має оголосити тендер на реконструкцію. У скільки вона обійдеться — поки що не кажуть навіть приблизно.

Помічник директора «Рівнеоблавтодору» Дмитро Леонтіюк пояснив, що цьогоріч мають розробити проект розширення ділянки дороги до чотирьох смуг руху в обидва боки від села Грушвиця Рівненського району — від того місця, де дві смуги руху в напрямку Львова сходяться в одну — до села Молодаво Дубенського району. А до 2022 року уся траса від Рівного до Львова має бути 4-смуговою. Після реконструкції, як повідомив «Укравтодор» на своїй сторінці у Facebook, час в дорозі від Львова до Рівного навіть без порушення правил дорожнього руху становитиме півтори години.

Паралельно Державне агентство автомобільних доріг України починає проектувати південний об’їзд міста Дубно у напрямку Тернополя, що дозволить вивести транзитний автотранспорт за межі міста. Цьогоріч буде оголошено тендер на обидва ці проекти, після цього «Укравтодор» збере проектні пропозиції реконструкції та будівництва, і лише тоді можна буде говорити про вартість робіт.

Дмитро Леонтіюк каже, що про платну дорогу чи окремі її ділянки не йдеться — це будуть дороги загального користування. Першу в Україні концесійну платну дорогу збираються збудувати на ділянці від Львова до пункту пропуску Краківець на українсько-польському кордоні. Але і ця ділянка ще навіть не спроектована. Замовником виступить «Укравтодор», він обере підрядника, який будуватиме, а потім вирішуватимуть, кому віддати дорогу в концесію. Знову-таки, скільки коштуватиме будівництво, хто візьме дорогу на обслуговування і яку плату справлятиме — поки що невідомо.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також