До міського голови Рівного пишуть на парканах

1522 0

Ми у соцмережах:

До міського голови Рівного пишуть на парканах

«Третяк, що це?» — старанно виведені з допомогою балончиків з фарбою написи з’явилися минулого тижня на парканах у центрі Рівного. Ці паркани прикривають роботи з реконструкції двох приміщень — підвалу під будівлею, в якій розташовані офіси «Укртелекому» та «Укрпошти», та сусідньої одноповерхової добудови, в якій кілька десятків років тому був пункт для міжнародних телефонних розмов, а згодом — магазин вживаного одягу.

Запитання анонімного дописувача на парканах ми адресували міському голові Олександру Третяку і ось що почули у відповідь:

— Сприймаю ці написи як тиск на Третяка. Поставив питання перед профільними заступниками та керівниками управлінь. Це центр міста, мова йде про приміщення, що у власності «Укртелекому». Це підвальне приміщення «Укртелеком» здав в оренду, містобудівні умови там дозволені. Але оскільки відбувається вже вихід за межі фундаменту, то зараз цим питанням займається управління містобудування та архітектури. ДАБІ не має зараз повноважень перевіряти і зупиняти такі порушення. Ми спостерігаємо за процесом, і як тільки він вийде за межі всіх можливих норм, будемо реагувати на це. Вже були написані відповідні звернення до «Укртелекому» — висловили позицію щодо неможливості реконструкції з виходом за межі фундаменту. Отже, ми знаємо про це і реагуємо на це. Але ми обмежені в можливостях і не можемо просто зараз зупинити будову.

Щодо будівлі, що поряд, то вони мали дозвіл від міських депутатів попередніх скликань на здійснення реконструкції. Але у зв’язку з подіями на Сході реконструкцію відклали і розпочали її тільки недавно. Нам відома компанія, яка цим займаєтсья. За цікавим збігом обставин, вона ж реконструює і підвальне приміщення «Укртелекому».

Щодо написів, то я ж не буду посилати людей, щоб замальовували їх на парканах. Хочеться комусь — нехай малює. Паркан — не громадський, будівля «Укртелекому» теж не є майном громади. Тому поки до поліції звертатися не буду. Наскільки мені відомо, «Укртелеком» вже замалював ці написи.

Як писала «РВ», з’ясувалося, що «Укртелеком» віддав в оренду свої підвальні приміщення підприємиці Лейлі Біцюк, яка хоче зробити там офіси. А приміщення колишнього переговорного пункту викупила фірма «Промінструмент». Ця ж фірма і проводить реконструкцію обох приміщень. Очолює її однопартієць Олександра Третяка — Валерій Сладковський, який балотувався від «ЄС» до міської ради у 2020 році.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також