До підземель у Рівному — червоною бруківкою

1738 0

Ми у соцмережах:

Анатолій Гайдамака, автор експозиції: «Це буде контраст: що було і що стало. Людина повинна побачити, уявити, що ж було на цьому місці, яке життя, як виглядав палац»

Скульптура Богатиря, що у центральному парку Рівного, уже нібито й не потребує грошей, щоб бути збереженою. Натомість чиновники, які освоюють європейський грант у сумі 443 тисячі євро, почали просити гроші на червону бруківку, яку хочуть прокласти від входу в парк до згадуваного Богатиря та розкопаних підземель, які мають стати родзинкою цього туристичного проекту. Просять 900 тисяч гривень з бюджету на 900 метрів бруківки.

Це буде центральна доріжка парку, — пояснював під час засідання бюджетної комісії міськради начальник управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко. — Думаю, пішоходам буде цікаво і зручно. Головне, що підземелля стануть однією з головних локацій у парку. Разом з тим, бруківка є набагато зручнішою, ніж асфальт. Загалом 900 метрів червоної бруківки коштуватимуть понад 900 тисяч гривень. Проситимемо ці гроші з міського бюджету.

Зараз будівельники займаються облаштуванням оглядових майданчиків, які скоро будуть склити. Триває робота й над облаштуванням сухого фонтана. Після виконання усіх наземних «чорнових» робіт буде виконуватися оздоблення всередині підземель.

Як розповів Тарас Максименко, підземелля матимуть сюрприз, який здивує мешканців Рівного:

Однією з умов європейського проекту є те, щоб підземелля самостійно заробляли на своє утримання. Вже було оголошено, що у підземеллях будуть відвідувачі, які гратимуть у віртуальних квест-кімнатах. Однак для більшої популяризації цієї локації буде один день на тиждень, коли усі охочі зможуть вільно потрапити до підземель. Тому готуємо цікаву експозицію, яка буде і на вулиці, й всередині приміщення. На ній можна буде переглянути експонати, які пов’язані з історією Рівного. Таму будуть представлені експонати від наконечників стріл мисливців на мамонтів до нашого періоду. Рівнян очікує дуже багато сюрпризів та відкриттів про історію Рівного, про які вони раніше навіть і не здогадувалися. У підземеллях ми плануємо об’єднати усі історичні періоди нашого міста, зробивши своєрідний міні-музей. Зараз активно шукаємо та купуємо всі ці експонати. Зауважу, що робимо це за кошти меценатів.

Додамо, що відкриття «Таємничих підземель Рівного» у парку ім. Шевченка відбудеться влітку, орієнтовно у серпні.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також