До Почаєва з Рівного можна. А до Дубна — ні?

2089 0

Ми у соцмережах:

До Почаєва з Рівного можна. А до Дубна — ні?

Відчай змусив перевізників, які працюють на внутріобласних маршрутах, приїхати до майдану Просвіти, щоб викликати на відверту розмову керівництво області. Уже третій місяць вони сидять без роботи. Так само й їхні пасажири — бо добратися на роботу до Рівного з сусідніх сіл та райцентрів нічим. Із 2 червня з Рівного почали їздити маршрутки у 14 міст та сіл інших областей. «До Почаєва з Рівного тепер доїхати можна, а до Дубна — ні», — нарікають перевізники.

Валентин Демчук, голова ГО «Союз перевізників України»:

— Перевізники не працювали три місяці, за цей час у них вже закінчилися усі заощадження. Відновлено перевезення лише у кількох районах. Але люди в основному їхали від районного центру до обласного. Більше того, перевізників лякає ситуація, що вони після карантину вже не зможуть повернутися у свій бізнес. Бо пасажири як раніше їздили, так і їздять. Однак користуються послугами нелегальних перевізників. Нелегали не сплачують податків та перевозять пасажирів восьмимісними автобусами. Поліція їх не чіпає, бо по факту їх немає за що притягнути. Працюють нелегальні перевізники на тих самих маршрутах, де раніше працювали легальні.

Роман Сафонов, головний санітарний лікар Рівненщини:

— Запуск громадського транспорту — це питання життя та здоров’я людей. За останні вихідні було зареєстровано 151 випадок зараження. Деякі з них завершилися смертю. Ніхто не візьме на себе відповідальність за десятки смертей, які точно будуть при повному запуску громадського транспорту. Триває робота над тим, щоб стабілізувати ситуацію. Однак ніхто не може дати прогнозу, коли все унормується.

Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської ОДА:

— На жаль, у нас немає підстав легально відновити внутрішні та приміські перевезення в області. Є рішення Кабміну, і лише там можуть вирішити проблему.

Після мітингу перевізники разом із чиновниками написали спільне звернення до уряду, яке має передати голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Перевізники погодилися працювати у режимі спеціальних перевезень, а це означає, що в салоні маршрутки можна буде возити лише половину пасажирів від наявної кількості сидячих місць. Підприємці готові так працювати у збиток, аби лише закріпитися на маршрутах. Тепер усі очікують рішення Києва.

В облдержадміністрації повідомили, що з 2 червня в Україні частково відновили міжобласне сполучення. Організатором окремих перевезень на міжобласних автобусних маршрутах є Міністерство інфраструктури України. Так, мешканці обласного центру уже можуть доїхати у Луцьк, Нововолинськ, Липне, Камінь-Каширський, Київ, Хмельницький, Нетішин, Славуту, Почаїв, Кам’янець-Подільський, Чернівці, Кременець, Тернопіль та Івано-Франківськ. Крім того, відновили ще й сполучення Зарічне-Київ.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також