До поліщуків поїдуть реєстратори

3312 0

Ми у соцмережах:

До поліщуків поїдуть реєстратори

Перший в Україні мобільний сервісний центр МВС днями привезли на Рівненщину. Тобто бус, обладнаний технікою, потрібною для реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія. Вже незабаром авто, в якому працюватиме два консультанти та експерт, вирушить у віддалені села на півночі області — до бурштинокопачів.

мобільний сервісний центр Реєстрація транспортного засобу в середньому коштує 400-450 грн. Сума цілком прийнятна для людей, які купують авто чи мотоцикл. Проте на півночі області кількість незареєстрованого транспорту зашкалює. Про мобільний сервісний центр для поліщуків, що непогано заробляють на бурштині, але не хочуть їхати десятки кілометрів по бездоріжжю до Сарн, аби поставити авто на офіційний облік, ще торік піклувався Сергій Князєв, нині глава Нацполіції України, а тоді начальник облуправління поліції. Саме він розповідав, що селяни північних районів самі просять про подібний сервіс. мобільний сервісний центр Валерій Белець, в.о. директора Регіонального сервісного центру в Рівненській області:

— Розпочнемо з північних районів, але працюватиме мобільний сервісний центр і на півдні області, там також вистачає незареєстрованих транспортних засобів. Відповідно до українського законодавства, власник авто має 10 днів від моменту купівлі, аби зареєструвати його. Якщо автомобілями ще їдуть до сервісних центрів у Сарнах, Рівному чи Дубні, то мотоцикли гнати не хочуть. Тому, впевнені, попит на послуги мобільного комплексу буде. Тим паче, що штраф за протермінування реєстрації невеликий. А ми їдемо допомагати людям, а не карати. Наразі домовляємося з місцевими районними радами про графіки. Думаю, приїжджатимемо у населені пункти у «базарні дні» і коли матимемо інформацію, що буде реєстрація не менше 10 транспортних засобів, щоб марно не гнати бус. Місцеві органи влади повідомлятимуть мешканців про місце та дату роботи мобільного комплексу. Окрім реєстрації, мобільна група зможе видавати посвідчення водія та замінювати старі на нові. До слова, у складі мобільної групи буде експерт, який перевірятиме, чи транспортні засоби не крадені.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також