До ПЦУ перейшов архімандрит Києво-Печерської лаври – тепер керуватиме (ВІДЕО)

3008 0

Ми у соцмережах:

До ПЦУ перейшов архімандрит Києво-Печерської лаври – тепер керуватиме (ВІДЕО)

Архімандрит Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій (Лотиш) перейшов до ПЦУ.

Як повідомляє сайт церкви, він попросив у митрополита ПЦУ Епіфанія затвердити його у складі монастиря. Його прохання було почуто. Тепер Авраамій виконуватиме обов’язки намісника Києво-Печерської Лаври.

- Нас дотепер намагаються переконати, що єдиною причиною цих подій є ставлення держави. Однак слід чесно визнати – наш дотеперішній намісник і священноначаліє в особі митрополита і Синоду крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу – закритість і погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро і остаточно розірвати підлеглість Москві, що веде проти нас війну – туманні та половинчасті рішення і заяви, які кожен тлумачить як бажає,- сказав Авраамій.

Він закликав братію лаври об’єднатися та разом продовжити молитви. Зі свого боку, ПЦУ попросила у держави приміщення для звершення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності.

Нагадаємо, що митрополит ПЦУ Епіфаній звернувся до братії лаври об’єднатися, відкинути неканонічну владу Москви та разом молитися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також