До РАЕС перекриють дороги: у Вараші змоделюють радіаційну аварію на енергоблоці та пожежу

806 0

Ми у соцмережах:

просять зберігати спокій

2-3 листопада на Рівненській АЕС проходитимуть комплексні загальностанційні протиаварійні тренування. Змоделюють радіаційну аварію на енергоблоці №4 з елементами пожежогасіння.

Мета протиаварійних тренувань: перевірка готовності керівного складу та аварійних формувань РАЕС до дій у випадку виникнення аварії на підприємстві; удосконалення практичних навичок оперативного персоналу щодо виявлення, класифікації аварії, приведення органів управління, сил та засобів в готовність до дій з локалізації й ліквідації аварійної ситуації; організації і порядку проведення заходів протирадіаційного захисту персоналу, населення та навколишнього середовища; забезпечення функціонування системи оповіщення, зв’язку та інформаційного обміну в ході локалізації й ліквідації аварії.

До тренувань будуть залучені: керівний склад та персонал структурних підрозділів, Кризові центри та аварійні формування РАЕС, а також підрозділи Національної гвардії та ДСНС України.

Також відбудеться практичне відпрацювання укриття в захисних спорудах цивільного захисту, проведення йодної профілактики, видачі респіраторів, здійснення евакуації, забезпечення публічної безпеки та порядку. У ході тренувань планується частково перекриття доріг до РАЕС - зі сторони м. Вараш та с. Заболоття.

Вебсайт РАЕС повідомляє: під час тренувань всі дії будуть виконуватись умовно, отож просить населення зберігати спокій.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також