До Рівненщини наближається величезна пожежа з Білорусі

2532 0

Ми у соцмережах:

До Рівненщини наближається величезна пожежа з Білорусі

Пожежа біля села Ольмани Брестського району у Білорусі спалахнула ще вранці 23 квітня, і її досі гасять. Вогонь наблизився до Рівненщини і вирує за кілометр від білорусько-українського кордону.

МНС Білорусі про цю пожежу повідомили представники Вільємського лісництва, де загорілась суха рослинність в болотистій місцевості та ліс. Для ліквідації пожежі задіяні рятувальники та лісгоспи. На місці працювали два МІ-8 авіації МНС. З вертольотів тоді 42 рази скинули  воду на гасіння пожежі. Загальна площа пожежі, пройдена вогнем, тоді становила 200 гектарів.

Сьогодні пожежу у Білорусі ще гасять 42 одиниці техніки та 139 осіб. Вертольотами Мі-8 Авіації МНС за добу 97 разів скидали воду. Гасіння ускладнене відсутністю під'їзних шляхів і заболоченою місцевістю. Для моніторингу та оцінки ситуації що складається, здійснюється авіаційне патрулювання. Роботи по ліквідації тривають, повідомляє МНС Білорусі.

(Фото з вертольота - Столінський район).

ГУ ДСНС в Рівненській області повідомляє, що  у Рокитнівському районі працює робоча група з представників Головного управління ДСНС області, органів влади, лісової охорони, поліції та державної прикордонної служби і ситуація з пожежами цілодобово моніториться та знаходиться під повним контролем. Рятувальники за допомогою дрона проводять аеророзвідку місцевості. На кордоні з Республікою Білорусь з метою недопущення лісової пожежі на територію України чергує 14 одиниць пожежно-рятувальної техніки ДСНС та 70 чоловік особового складу рятувальників.

Сьогодні вранці осередки загорання сухої трави, чагарників та підстилки в лісових масивах поблизу сіл: Старе Село, Глинне, Буда, Дроздинь, Карпилівка Рокитнівського району, села Будимля Дубровицького району та села Хотинь Березнівського району ліквідовані силами рятувальників, лісників, поліції, прикордонників та місцевого населення. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також