До Рівного приїжджали латвійці із пропозицією співпраці

661 0

Ми у соцмережах:

До Рівного приїжджали латвійці із пропозицією співпраці

Рівненщину вперше відвідав надзвичайний та повноважний посол Латвійської республіки в Україні Юріс Пойканс. У Рівненській ОДА відбулося обговорення можливої співпраці з нашою областю.

За словами голови ОДА Віталія Коваля, динаміка загального торгового обороту за минулий рік суттєво зросла, тож розвивати партнерство з Латвією буде набагато краще.

Спільними точками дотику Рівненщини й Латвії стали меблева, ІТ-кластерова та агропереробна галузі. Також домовилися про обмін досвідом латвійських лікарів із Клеванським військовим шпиталем.

За словами Віталія Коваля цікавий досвід Латвії і в реформі децентралізації. Окремо голова Рівненської ОДА подякував за позицію країни у підтримці боротьби України з російським агресором.

«Ми дуже тісні політичні партнери, - наголосив посол Латвії в Україні Юріс Пойканс. – Латвія підтримує Україну в боротьбі за відновлення територіальної цілісності. Створюємо контакти на рівні регіонів. Щодо Рівненщини, то нам дуже цікавий розвиток співпраці у лісовій галузі, освіті, проведення ІТ- та сільськогосподарського форумів».

Під час зустрічі сторони домовились зміцнювати економічну співпрацю та створювати спільні інвестиційні проєкти, сприяти співпраці між навчальними закладами, активізувати культурну співпрацю, сприяти обміну досвідом у реабілітації військовослужбовців.

Також Посол Латвії запросив представників Рівненської області відвідати Латвію для обміну досвідом та практикою регіонального управління.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також