До Сергіївки приїжджають заради чистого моря, лікувального повітря і сімейного відпочинку

3303 0

Ми у соцмережах:

До Сергіївки приїжджають заради чистого моря, лікувального повітря і сімейного відпочинку

Для багатьох поняття «відпустка» асоціюється з перебуванням на морі, без якого відпочинок від роботи, домашніх справ, загазованої міської атмосфери не вважається повноцінним.

Селище Сергіївка знаходиться в Одеській області в екологічно чистій зоні, розташоване на березі Шаболатського лиману та відділене піщаною косою від Чорного моря. Це найбільший приморський клімато-бальнеогрязевий курорт на півдні Одеської області. В радіусі 60 км немає великих промислових підприємств.

На клімат тут впливає Чорне море, лісопаркова зона та степові простори. Поєднання морського і сухого степового повітря надає унікальний лікувальний вплив на організм. Чорне море тут значно чистіше, ніж на великих курортах, тому купатися тут приємніше і безпечніше.

Ще донедавна ці українські землі перебували в оренді у Республіки Молдова, саме Молдові належали майже усі санаторії та пансіонати Сергіївки. Вони й нині перебувають на «балансі» Молдови, і в цих санаторіях оздоровлюються громадяни Молдови.

Лікувально-оздоровчий комплекс «Лиман»

Лікувально-оздоровчий комплекс "Лиман" у курортному селищі Сергіївка розташований на березі Чорного моря. Всі корпуси котеджного типу та розташовані в парку площею 2 га.

Дерев настільки багато, що складається враження, ніби ти не на березі моря, а в лісі.

Поряд з житловими корпусами знаходиться комплекс, до якого входить 25-метровий відкритий плавальний басейн з шезлонгами, навісами та літнім баром.

На його території є також сауна з басейном, тренажерний зал, спортивні майданчики, автостоянка, альтанки з мангалами, більярдна і навіть винний погріб.

Вино в ньому, до речі, власного виробництва, без консервантів і цукру. Відпочивальникам його подають на обід і вечерю.

А ще тут є міні-­зоопарк, в якому живуть різні птахи - від величезного чорного ворона і до красенів-фазанів.

А по всій території гуляє пелікан Піля. Його підібрали із зламаним крилом працівники комплексу.

Директор Надія Мадоніч вилікувала птаха, й він залишився жити в «Лимані». Відпочивальники, особливо діти, дуже люблять спостерігати за пеліканом, який поважно прогулюється по доріжках, ніби спостерігаючи за порядком.

Для бажаючих помандрувати пропонують туристичні подорожі до Одеси, до Белгород-Дністровської фортеці, на винзавод «Шабо» на дегустацію алкогольних напоїв або на Шабський конезавод.

А також можна поплавати на «Чайці» - дерев'яному човні, на якому мандрували українські козаки.

Комплекс працює цілорічно й одночасно може прийняти 130 гостей. Дво- і тримісні комфортабельні номери різних категорій, в т.ч. "Люкс" і "апартамент" (з кухнею). Всі номери комплексу мають кондиціонери “зима-літо”, душові кабінки або ванни, телевізор, холодильник, центральне опалення на зимовий період, холодну і гарячу воду цілодобово.

На території комплексу “Лиман” розташований дворівневий бар-ресторан в окремому корпусі. Борщі, супи, рибна юшка, овочеві страви, м’ясні смаколики… І обов’язково – фрукти.

Для тих, хто хоче не тільки відпочити, а й підлікуватись, є унікальна можливість за символічну плату отримувати лікування у дитячому лікувальному санаторії, що розташований поряд з «Лиманом».

- Парадоксально, але цей дитячий санаторій перебуває на балансі Міністерства охорони здоров’я Молдови. І в цьому році молдавське МОЗ виділило мільйон доларів, щоб ми прийняли і безкоштовно оздоровили дітей з Молдови, - розповідає головний лікар дитячого санаторію «Сергіївка» В’ячеслав Мадонич. - Українські діти, звичайно, теж можуть приїжджати в пансіонат «Сергіївка” зі своїми батьками, але тільки на платній основі. А ось дітей із зони АТО санаторій приймає безкоштовно.

Дитячий санаторій «Сергіївка» був відкритий в 1948 році. На сьогодні це сучасний заклад, в якому є все необхідне для лікувально-профілактичних заходів. Очолює його В’ячеслав Мадонич, який керує санаторієм вже 35 років. Завдяки його професіоналізму та енергії нещодавно облаштували приміщення для занять з дітками, у котрих ДЦП. Це кабінет кінетотерапії, для якого цьогоріч придбали нове сучасне обладнання – універсальну кабіну для підвісної терапії, ортопедичний пристрій (пасивний вертикалізатор), пристрій для реабілітації.

У лікувально-діагностичному відділенні ЛОК «Сергіївка» є кабінети грязелікування (грязь тут не проста, а сульфідна, лікує від багатьох хвороб, особливо допомагає при судинних недугах і захворюваннях шкіри), спіліотерапії, психотерапії, фізіотерапії, тазеротерапії, аромотерапії, масажу, кінетотерапії, а також лікувальні ванни, інгаляторій, зал ЛФК та ін.

За словами директора пансіонату «Лиман» Надії Мадоніч, в Сергіївці вдало поєднується морський і степове повітря. Насичене запахами трав, а також іонами калію, натрію, йоду, фосфору, воно має сприятливий вплив як на організм дорослих, так і дітей:

- У нас відпочивають люди зі зниженою працездатністю і підвищеною стомлюваністю, нейроциркулярною дистонією. Ті, у кого хронічні гайморити, риніти, фронтити, а також часто хворіють на простудні захворювання і страждають хронічними бронхітами. Перебування у Сергіївці рекомендовано астматикам (якщо хвороба у стадії ремісії) і алергікам.

Перебування на курорті дуже корисно людям, які страждають на ендокринні захворювання, гінекологічні і деякі урологічні, а також при захворюванні ревматроїдним артритом і остеохондрозом в стадії ремісії, ревматизму в неактивній стадії без порушення кровообігу.

Отож якщо ви ще не вирішили, куди поїдете відпочивати, – приїздіть до Сергіївки.  Тут готові забезпечити комфортне проживання, якісне обслуговування, різноманітність розваг і ефективне оздоровлення у будь-яку пору року. Відпочивайте тільки комфортно і з користю для здоров'я!

ЛОК «Лиман» тел./факс +38(04849) 47-2-44

Тел. +38(067)799-05-24

htt://liman.com.ua

Україна, 67780

Одеська обл.,

Б-Дністровський район, курорт Сергіївка,

вул. Набережна Ротерхєма,14

@


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також