До школи ходять через залізничні колії

1553 0

Ми у соцмережах:

До школи ходять через залізничні колії

Цього тижня басівкутські діти пішли у нову школу, будівництво якої тривало понад 8 років і «з’їло» 29 мільйонів гривень. Радіють цьому і діти, і їхні батьки. Адже на відміну від колишньої, столітньої облупленої школи, нова — просто зразок того, в яких умовах повинні навчатись сучасні учні. Турбує батьків лише одне — дітям до нової школи доведеться йти через залізничні колії.

— Я живу на вулиці Дворецькій і двох своїх дітей воджу в школу через колії, бо іншої дороги туди немає, — скаржиться рівнянка Анастасія. — Тут ходять дітки й з інших вулиць нашого району. Батьки учнів неодноразово зверталися з проханням зробити переїзд, поставити шлагбаум, встановити обмеження швидкості руху поїздів у тому місці, де діти переходять колії. Проте рік у рік проблема не вирішується. Найгірше нам доводиться взимку, бо колії слизькі.

 
Міський голова Володимир Хомко каже, що знає про цю проблему: — Щоб її вирішити, ми вже протягом десяти років листуємось з управлінням залізниці. Ми з головою Рівненської ОДА Василем Берташем, який, сподіваюся, підтримає мене в цьому, адже теж клопотав про добудову школи. Звернемося особисто до начальника Львівської залізниці Богдана Піха з проханням зробити там перехід. Надіюся, що він піде нам назустріч. Крім того, обіцяю, що ми відремонтуємо проблемну дорогу від школи до Басівкута, добудуємо дитсадок. Школа може розраховувати на те, що все найсучасніше обладнання, необхідне для проведення уроків, у неї буде.
 
 
 
 
 
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також