До школи у Рівному — під відеонаглядом

1623 0

Ми у соцмережах:

До школи у Рівному — під відеонаглядом

У школах Рівному хочуть встановити систему, яка дозволить стежити за порядком за допомогою відеокамер, а за безпекою — завдяки спеціальним протипожежним датчикам. Систему тестуватимуть у двох школах Рівного. Її безкоштовно готове встановити львівське товариство «Агентство економічної безпеки Ефорт», яке уже обладнало нею школи у своїй області. Якщо система «підійде», то встановивши її й в інших школах, львівське товариство отримуватиме за користування системою від міста близько 9 тисяч гривень з кожного закладу щомісяця. Якщо ж ні, то її демонтують без зайвих претензій.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— Це пілотний проєкт, для якого обрали два навчальних заклади. Всі роботи з пробного налаштування апаратури буде здійснено без залучення коштів з міського бюджету. Цю можливість попередньо обговорювали під час депутатського дня, а тепер зможемо перевірити на практиці — залучаючи батьків, вчителів.

Ольга Середюк, в.о. директора НВК № 12:

— Монтувати систему ще не почали, але комісія та представники того підприємства до нас уже приходили — ми показали приміщення, а вони радилися, що і де можна розмістити. Система внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження у нас вже є, видно фойє, але ця буде більш нова та досконала. Планується, що вона охопить не лише старшу школу, а й початкову, що знаходиться неподалік.

Скептики ж сумніваються, що система матиме великі шанси «укорінитися» у Рівному. Адже частина з 36 міських шкіл і так має власні відеокамери. А сторонніх до закладів все одно не пускають.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також