До Шустика та Бортніка у депутатів вже немає претензій

1726 0

Ми у соцмережах:

До Шустика та Бортніка у депутатів вже немає претензій

Спеціально створена комісія облради завершила службове розслідування щодо головного лікаря Рівненського обласного центру екстреної меддопомоги Андрія Бортніка, якого підозрюють в зловживанні при нарахуванні коронавірусних доплат працівникам закладу. Висновки комісії направили в прокуратуру.

Сергій Свисталюк, перший заступник голови Рівненської облради:

Розпорядження про проведення службового розслідування було видано головою ради через звернення прокуратури. Вона просила дослідити документи на факт можливого правопорушення. Однак у ході роботи комісії було виявлено, що терміни притягнення до адміністративних стягнень уже минули.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненщини, повідомила, що справу щодо Бортніка передали до суду:

Головного лікаря підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. У 2020 році посадова особа ініціювала проведення засідання комісії, після якої підписала накази про безпідставне нарахування коронавірусних доплат в розмірі від 45% до 100% від розміру заробітної плати. Ці виплати Андрій Бортнік призначив не тільки персоналу, але й собі, й своїм заступникам. Слідство доводить, що він не мав на це права. Адже доплати могли отримувати лише ті медики, які безпосередньо контактували з хворими на коронавірус. Однак у лікарні їх отримали працівники диспетчерської служби, заступники головного лікаря та сам Андрій Бортнік. У результаті таких дій держава зазнала збитків на майже 400 тисяч гривень. Справа проти Андрія Бортніка була направлена до суду ще 23 лютого. Але адвокат головного лікаря просить постійно відкласти засідання.

Андрій Бортнік

Тим часом у Романа Шустика, головного лікаря Рівненського обласного діагностичного центру, завершився випробувальний термін, який визначила обласна рада, реагуючи на його поновлення на посаді через суд. Основними звинуваченнями була велика заборгованість перед персоналом лікарні, яка виникла через те, що головний лікар вчасно не провів оптимізацію штату.

Ігор Ясенюк, голова бюджетної комісії:

Наскільки мені відомо, заклад почав надавати ще більше послуг за рахунок пакетів Національної служби здоров’я. Якби не війна, то ситуація виправилася б. Однак схожа картина з медициною по всій Україні. Адже зараз по всіх медичних закладах країни є недофінансування. Обласна рада дали людині шанс, і вона працює. Тому ніхто цієї політичної колотнечі під час війни не починатиме.

Роман Шустик

Роман Шустик, головний лікар діагностичного центру:

У січні наш заклад надав 31 тисячу послуг людям, а в травні — 80 тисяч послуг. Якби не війна, то ми б уже давно закрили усі питання. Однак на початку березня НСЗУ змінила підхід до фінансування системи охорони здоров’я. Кожна лікарня щомісячно отримує лише 1/12 від річного обсягу фінансування. За цих умов ми змогли розрахуватися з персоналом за квітень і травень. Але уряд вже ухвалив постанову, яка передбачає, що з 1 липня в регіонах, де наразі не точаться активні бойові дії, буде повернено систему оплат за фактично надані медичні послуги. Тому ми очікуємо на кошти й за тиждень-другий закриємо усі питання.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також