«До сина в слідчий ізолятор не пускають лікарів»

2727 0

Ми у соцмережах:

 «До сина в слідчий ізолятор не пускають лікарів»

— Мій 31-річний син Роман ось уже більше року знаходиться в слідчому ізоляторі, — розповіла кореспонденту «РВ» пенсіонерка-інвалід Ольга Кардаш. — Він — інвалід II групи, хворий на шизофренію і майже сліпий. Його забрали ще у травні торік як наркоділка.

— Мій 31-річний син Роман ось уже більше року знаходиться в слідчому ізоляторі, — розповіла кореспонденту «РВ» пенсіонерка-інвалід Ольга Кардаш. — Він — інвалід II групи, хворий на шизофренію і майже сліпий. Його забрали ще у травні торік як наркоділка. Причому не зважили навіть на те, що на момент затримання він лікувався в Острозькій психіатричній лікарні. Перебуваючи в СІЗО, син з адвокатом неодноразово зверталися до начальника слідчого ізолятора, щоб його направили на обстеження до спеціалістів: психіатра, окуліста та ревматолога. Однак безрезультатно. Мені кажуть: везіть лікарів сюди. А як я — практично неходяча з пенсією менш як 700 гривень — можу це зробити? Син тим часом змарнів, сильно схуд, у нього ще більше знизився зір. Я була у нього вчора на побаченні. І вже не знаю, як йому допомогти. Не кажу, що він ні в чому не винен. Може, й займався чимcь, пов’язаним з наркотиками. Але точно не з метою продажу. Адже він серйозно хворий. Удома не раз неадекватно поводився, міг все побити, потрощити. Через кожні два-три місяці я його відправляла на лікування в психлікарню. І нині він потребує призначення нових ліків. А як це зробити, якщо медика-фахівця до нього не допускають?

Коментар Юрій Ткачук, начальник Рівненського слідчого ізолятора: — Так, у нас справді утримується така людина. Романа підозрюють в організації нарколабораторії. Але винен він чи ні — рішення прийняти може лише суд. Щодо надання медичної допомоги, то у нас є свій психіатр. Він оглядає й виписує ліки і цьому затриманому. Мама їх приносила сюди, щоб син приймав. А на проблеми із зором Роман не скаржився, тому окуліст його не оглядав. Так само не скаржився й на інші проблеми зі здоров’ям. Якщо у цієї жінки є якісь питання щодо надання медичної допомоги її сину — то нехай звернеться, коли їй це зручно, до мене чи до нашого начальника медичної частини Юрія Вівчаря. Він їй усе пояснить. Адже ніяких проблем із цим нема.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також