До сторіччя української революції відкрили виставку

1234 0

Ми у соцмережах:

До сторіччя української революції відкрили виставку

На уроках з історії України вам, мабуть, вчителі не розповідали про революцію 1917 — 1921 років, впродовж яких українці виборювали свою незалежність та цілісність країни. Бо й у підручниках ще донедавна про це й не згадувалось. Щоб заповнити цю прогалину в освіті, варто відвідати обласний архів — там ще декілька днів діятиме виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917 — 1921».

 — Відвідувачі можуть ознайомитися з комплексом оригінальних документів та видань, які радянська влада приховувала від народу. Усі вони були засекречені. Це документи колишнього КДБ, які розповідають про трагічні долі діячів Української революції, що перебували або проживали на Волині, — розповіла історик, працівниця архіву Людмила Леонова.

На одному із банерів експозиції можна побачити копію Закону «Про форму влади на Україні», що був ухвалений Трудовим Конгресом 28 січня 1919 року.

— Документ підписали Семен Вітик та Сергій Бачинський, який хоча й не виходець з Рівненщини, але весь міжвоєнний період тут перебував. Він був секретарем Трудового Конгресу, коли ухвалювався Акт Злуки УНР і ЗУНР, — розповів історик Андрій Жив'юк.

До кінця тижня виставка працюватиме в Державному архіві Рівненської області за адресою: м.Рівне, вул. Кавказька, 8. Потому матеріали будуть експонуватися у районах області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також