До України їдуть танки «Abrams» з США та «Leopard» з Німеччини

770 0

Ми у соцмережах:

До України їдуть танки «Abrams» з США та «Leopard» з Німеччини

Білий дім вирішив поставити у глухий кут Берлін.

 До кінця тижня головний союзник України – США оголосять про поставку значної кількісті танків «Abrams M1» для ЗСУ, повідомляє The Wall Street Journal.

Хоч танки «Abrams M1» абсолютно не потрібні Україні, бо їх важко обслуговувати, проте ця поставка має згладити усі розбіжності з Німеччиною.

Нагадаємо, що канцлер Олаф Шольц погодився дати дозвіл та надіслати танки «Leopard 2» лише після того, як Пентагон поставить символічну кількість своїх «Abrams».

Важкий танк конче потрібний для відбиття нового наступу Росії та початку українського контрнаступу весною. Адже без важких танків ЗСУ не зможуть провести наступальну операцію. Бо левова частина української техніки уже знищена росіянами, а нових танків виробити Україна нездатна.

За останній тиждень на Берлін був спрямований колосальний тиск як зі сторони США, так і союзників по НАТО. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща навіть без згоди Німеччини відправить до Україні свої танки «Leopard». Хоч це незаконно, проте зараз вирішується доля війни. Схожу позицію обрала й Фінляндія.

Німецьке видання «SPIEGEL», посилаючись на власні джерела повідомляє, що після довгих дискусій Німеччина поставить Україні основні бойові танки «Leopard 2». Німецькі танки Leopard мають надійти зі складів Бундесверу.

Ще вкінці грудня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний говорив, що для однієї наступальної операції українські воїни потребують щонайменше 300 танків та 700 БМП. Очевидно, союзники цей запит України задовольнили.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також