До війни загиблий рівненський сержант займався бізнесом

3519 0

Ми у соцмережах:

До війни загиблий рівненський сержант займався бізнесом

11 лютого виконуючи бойове завдання 50-річний молодший сержант Олексій Мельничук з Рівного загинув під час мінометного обстрілу противником у районі Бахмуту.

Як повідомляє міська рада, герой народився у місті Перм. Коли іще був зовсім маленьким, батьки повернулися в Україну, а саме у Рівне. Тут Олексій провів усе своє свідоме життя, закінчив школу, а за тим вступив до Новосибірського військового училища. Він мріяв бути військовим.

- Він провчився там три курси, а далі постав вибір: або присягати на вірність Росії, бо ж саме розпався радянський союз, або кидати навчання. Присягати Росії Олексій не захотів, тому повернувся у Рівне. Тут вступив до педагогічного інституту — зараз РДГУ — на україно-англійську філологію. Отримав диплом вчителя, але обрав собі інші шляхи для самореалізації, - розповідає дружина героя Мирослава.

Свій особистий життєвий досвід та педагогічні знання Олексій застосовував у вихованні синів. Для хлопців, яким зараз 25 та 14 років, тато завжди був підтримкою, добрим другом та порадником.

У житті Олексій займався власною справою, вів підприємницьку діяльність. Але події буремного 2014 року внесли кардинальні зміни у життя сім’ї. Олексій був мобілізований для участі в антитерористичній операції. Упродовж року служив на сході нашої країни, здебільшого на Луганщині. Впродовж останніх років працював водієм-далекобійником за кордоном.

- 24 лютого ми були вдома. Олексій приїхав у відпустку, днями мав знову їхати у рейс, але вже ніхто нікуди не поїхав... Він говорив, що навіть, якби був у цей час за кордоном, то повернувся б не вагаючись. А так... 24 лютого він сказав коротко: “Все почалося” і почав збирати рюкзак. А потім пішов у військкомат, вже тримаючи зв’язок із хлопцями, з якими служили раніше... - продовжує Мирослава.

Цього разу Олексій служив на Сумщині, а за тим їх підрозділ перевели на Бахмутський напрямок.

- Він мало що розповідав, більше розпитував про нас, як наші справи. Ніколи не жалівся, йому завжди всього вистачало, розпитати, що потрібно знайти чи передати — це був справжній маленький подвиг. Адже для нас у нього все добре. Він був дуже оптимістично налаштований, любив життя, казав, що на Сумщині навіть зумів трошки порибалити, - пригадує дружина.

Прощатися із захисником Рівне буде у неділю, 19 лютого, об 11.00 на майдані Незалежності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також