До забезпечення порядку на виборах буде залучено 1415 працівників поліції

636 0

Ми у соцмережах:

До забезпечення порядку на виборах буде залучено 1415 працівників поліції

Питання взаємодії підготовки до виборів обговорили поліцейські та представники громадянської мережі «ОПОРА». Робоча зустріч відбулася сьогодні, 12 вересня, в Головному управлінні Національної поліції області, в якій взяло керівництво обласної поліції, начальники територіальних підрозділів, представники громадянської мережі «ОПОРА» та Рівненської обласної територіальної виборчої комісії.

Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів з 5 вересня розпочався виборчий процес чергових та перших місцевих виборів.

Із метою здійснення цілодобового моніторингу оперативної обстановки в області, організації реагування на її зміни ситуаційний центр поліції області переведеной у позаплановий режим роботи.

На території області утворено 69 територіальних виборчих комісій та 1001 — дільнична виборча комісія, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький. — На забезпечення публічної безпеки та порядку буде залучено 1415 працівників поліції.

Крім того, до 18 вересня буде проведено попередні обстеження приміщень територіальних виборчих комісій щодо відповідності їх вимогам законодавства.

Регіональний координатор за виборами у Рівненській області громадянської мережі «ОПОРА» Андрій Токарський зупинився та обговорив із поліцейськими типові порушення виборчого законодавства, правила ведення передвиборчої агітації. Крім того присутні проаналізували вчинені на території Рівненської області адміністративні та кримінальні правопорушення.

Ці вибори за прогнозами будуть досить складними, адже більше кандидатів, тож боротьба буде серйозною, — звернувся до присутніх очільник поліції області Валерій Самчук. — Однак, поліція готова забезпечити чесні та прозорі вибори. Реагування поліції на порушення буде принциповим для усіх учасників виборчого процесу.

Відділ комунікації поліції Рівненської області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також