До «зебр» ще треба світлофори

2188 0

Ми у соцмережах:

До «зебр» ще треба світлофори

Досвідчені рівненські водії знають, що у години пік їхати Соборною на Боярку не варто. Адже перетинаючи міст, можна потрапити у кілометровий затор. «Тягучку» з автомобілів створюють кілька нерегульованих пішохідних переходи, якими активно користуються рівняни.

Рівнянин Вадим Дзюбук зареєстрував петицію до влади з пропозицією, як можна вирішити цю проблему: «Пропоную встановити світлофор на пішохідному переході навпроти Рівненської районної державної адміністрації».

Віталій Миронюк, начальник управління транспорту і зв’язку міста:

На цій ділянці дороги «тягучка» з автомобілів утворюється від Будинку офіцерів та досягає аж авторемзаводу. Незручності створюють саме два нерегульованих пішохідних переходи. Один — біля «Лагуни», інший — біля Рівненської РДА. Вранці, коли люди йдуть на роботу, та ввечері, коли йдуть додому, там безперервний потік пішоходів. Немає такого, щоб пішоходи пройшли, а тоді їдуть авто. Адже тільки проходить одна людина, як на «зебру» ступає інша.

Але цю проблему можна вирішити лише комплексно, задіявши три перехрестя разом зі світлофорами. Перше — це біля Будинку офіцерів, перехрестя вулиць Соборної-Коцюбинського. Друге — перехрестя вулиць Соборної та Дубенської. Третє — це перехрестя Соборної та Петра Могили, про яке йдеться у петиції. Зараз розробляється проект встановлення світлофорів на цих трьох ділянках. Спробуємо зав’язати його до спеціальної системи «Зелена хвиля», яка автоматично контролюватиме рух авто та пішоходів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також