До ЗСУ передали три авто від «волонтера», який хотів їх продати, - Рівненська прокуратура

633 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Загальна вартість транспорту складає понад пів мільйона гривень.

Прокурорами Дубенської окружної прокуратури доведено вину 30-річного жителя Волині у продажі гуманітарної допомоги під час воєнного стану.
 
- Зокрема доведено, що чоловік під приводом волонтерської діяльності та діючи за допомоги інших осіб, отримав автомобілі марок «Land Rover FreeLander», «Ford Ranger» та «SsangYong Kyron», що були ввезені через митний кордон як гуманітарна допомога Збройним Силам України та іншим військовим формуванням. Проте, незважаючи на їх цільове призначення та свій обов’язок перед благодійною організацією, «волонтер» вирішив їх продати, а прибуток лишити собі, - розповіли у Рівненській обласній прокуратурі.
 
У суді обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.
 
 - За клопотанням прокурора у червні цього року вироком Дубенського міськрайонного суду вилучені транспортні засоби, що надійшли в Україну як гуманітарна допомога, передано на користь трьох військових частин для виконання бойових завдань. Так, протягом липня-серпня 2023 року для покращення мобільності підрозділів силам оборони передано автомобілі марки «Land Rover FreeLander», «Ford Ranger» та «SsangYong Kyron» загальною вартістю понад пів мільйона гривень, - додають прокурори.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також