Багато хто любить використовувати добавки для кави. Вони значно покращують смакові якості напою. Однак їхнє постійне вживання може призвести до серйозних наслідків для здоров'я.
Так, наприклад, підвищується ризик появи зайвої ваги і ожиріння печінки. Річ у тім, що кава з добавками є джерелом значної кількості цукру, відзначають експерти. Крім того, вживання «поліпшеного» напою може призвести до підвищення рівня «поганого» холестерину в крові й підвищеного навантаження на серцево-судинну систему.
До переліку небезпечних добавок для кави увійшли чотири продукти: ваніль, карамель, лісовий горіх і сухе молоко. Фахівці відзначають, що проблема вживання кави з цими добавками полягає не тільки у високому рівні цукру і шкідливих сполук (у випадку із сухим молоком — меланін). Недолік добавок полягає і в їхній високій калорійності. Тому часте вживання кави з «поліпшеними» смаковими якостями майже гарантовано призведе до розвитку ожиріння.