Добровільно став на бік ворога: на Рівненщині судитимуть 59-річного чоловіка

6123 0

Ми у соцмережах:

Добровільно став на бік ворога: на Рівненщині судитимуть 59-річного чоловіка

Він є мешканцем Херсонщини.

Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Херсонщини, якому інкримінуть пособництво державі-агресору з метою завдання шкоди Україні:
 
 - Проросійсько-налаштований 59-річний чоловік, добровільно перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту, погодився діяти під керівництвом та за вказівками окупаційної влади рф. У власних інтересах добровільно прийняв пропозицію представників окупаційної адміністрації щодо призначення його на посаду «директора Інституту зрошувального землеробства Національної академії аграрних наук».
 
У подальшому, обіймаючи вищевказану посаду та здійснюючи керівництво зазначеною установою, повністю підтримував та усіляко сприяв у реалізації рішень окупаційної адміністрації держави-агресора щодо перереєстрації установи, проведенні інвентаризації на підприємстві. Надав інформацію про площу земель, засіяних зерновими культурами, що належать вказаному Інституту, а також відомості щодо кількості працівників Інституту для з’ясування питання щодо наміру їх працювати у вказаній установі.
 
Досудове розслідування здійснювало Управління СБ України в Рівненській області.
 
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також