Добудує «бюро»?

1645 0

Ми у соцмережах:

Добудує «бюро»?

Ще торік поблизу колишньої поліклініки №2 на вулиці Драгоманова, фактично у центрі Рівного, мали добудувати чотириповерховий довгобуд. У це приміщення міська влада хотіла переселити управління соцзахисту, що нині тісниться у старій будівлі на вулиці Соборній. Проте підрядник, який виграв тендер у 2016 році, отримавши частину коштів, роботу так і не завершив. Нещодавно місто оголосило нові торги, а поки тягнули з попередніми, будівництво подорожчало вдвічі.

Змагалися за добудову приміщення на Драгоманова три роки тому одразу сім фірм. Проте тендерний комітет міського управління капітального будівництва п’ять дешевших пропозицій відхилив та оголосив переможцем ТОВ «Елікон», яке було готове завершити довгобуд у центрі міста за 17 млн грн (проектна вартість — майже 19 млн грн). Не меншу роль відіграло при виборі переможця, мабуть, і те, що товариство належить Сергію Приварському, братові на той час першого заступника голови Рівненської ОДА Юрія Приварського.

Цього року Антимонопольний комітет, нагадаємо, запідозрив «Елікон», а також фірми, які пов’язав з Юрієм Фалком («Фіалку», «Стиль-Декор» та «Укрбудреммонтаж Інжиніринг»), у змові на цих торгах. Натомість ні у 2017 році, коли «Елікон» отримав з міського бюджету 1,7 млн грн, ні наступного року претензій до «Елікону» від АМКУ не було. А ось роботи на вул. Драгоманова підприємство вже за деякий час зупинило.

— Підрядник почав говорити, що йому не вистачає коштів, що ціни зросли, — розповідає колишній працівник міського управління капітального будівництва Володимир Кузьмін-Полянський, який здійснював технічний нагляд на добудові будівлі на Драгоманова, 7. — Дещо він зробив, проте далі за кошторисом не хотів працювати, хотів більше. Справа, якщо не помиляюся, опинилася у судах. Тому будівництво і заглухло.

31 липня цього року міське управління капітального будівництва та «Елікон» підписали додаткову угоду, що не мають претензій одне до одного, засвідчили, що робіт було виконано на 1,14 млн грн — і розірвали договір за згодою сторін. Опісля департамент будівництва оголосив новий тендер, проте вартість робіт на вул. Драгоманова зросла з 19 млн грн, які були три роки тому, до 36 мільйонів.

19 вересня на ProZorro відбулися нові електронні торги. Участь взяли три рівненські товариства: «Архітектурне бюро Янкор», «Фірма Опорядрембуд», «Будівельна компанія Случ» та київське ПП «Ялик». За найнижчою ціною (31,3 млн грн) наразі виграє «Янкор», проте його пропозицію тендерний комітет ще може відхилити. Зазначимо, що «Янкор» зареєстрований на рівнянку Яну Лавренчук, керує товариством більш відомий у Рівному Юрій Корнійчук. До минулого року «Янкор» не брав участі у тендерах, проте вигравши тендер на будівництво спорткомплексу на Макарова, активно почав «освоювати» кошти обласного департаменту будівництва, стаючи переможцем найбільш «жирних» тендерів, як-от добудова дитсадка на Північному в Рівному. Пов’язують бюро з Юрієм Фалком, хоча офіційно цю інформацію заперечують і п. Фалко, і в «Янкорі».

Якщо пропозицію «Янкора» відхилять, перемога перейде «Опорядрембуду», який запропонував завершити довгобуд на вул. Драгоманова за 31,6 млн грн. Якщо цього разу не виникне проблем ні з підрядником, ні з фінансуванням, добудувати приміщення для управління соцзахисту планують до кінця серпня 2020 року.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також