Додаток «Дія»: як він працює та які документи доступні

4372 0

Ми у соцмережах:

Додаток «Дія»: як він працює та які документи доступні

Минулого тижня Міністерство цифрової трансформації представило амбітний проект – додаток «Дія», який має на меті поєднати усі державні послуги. Поки що ж у додатку доступні цифрові посвідчення водія та свідоцтво реєстрації автомобіля.

Як скористатися послугою рівнянам, сьогодні розповідали у Рівненській ОДА.

- Ці документи мають таку саму юридичну силу, як і оригінали, - зазначає начальник управління інфраструктури ОДА Федір Мисюра.

Як працює додаток?

Для того, щоб зареєструватися, потрібно завантажити його у Play Marker або App Store. Ідентифікувати себе можна через Приват 24 чи через Monobank.

Поліцейські можуть сканувати посвідчення чи свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу за допомогою QR-коду.

- Бувають випадки, що цифрові посвідчення водія мають деякі нюанси. Цифрове фото почали робити з кінця 2016 року. Тому посвідчення водія, видані до цього періоду, не містять додатку фотографій. Тому у додатку є можливість зареєструватися на електронну чергу для заміни посвідчення водія – аби зробити його оцифрування. Крім того у додатку є можливість з’єднатися із службою підтримки через Telegram, Viber, де відповідний бот буде давати підказки, як користуватися додатком. Також якщо користувач може звернутися у сервісний центр, аби усунути якісь некоректні дії, - розповідає Федір Мисюра.

- Крім того цифрове посвідчення водія дає можливість ідентифікувати свою особу на внутрішні з авіаційних та залізничних лініях рівнозначно оригіналу документу.

- Додаток працює – на собі перевірив. Є некоректність через фотографію. Уже став на цифрову чергу, - додає він. – Дуже зручно. Однозначно підтримую.

Як розповідає заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, у подальшому кількість послуг додатку розширять – стануть доступні страховий поліс на авто, студентський квиток, паспорт громадянина України, закордонний паспорт, функція сплати штрафів за порушення ПДР, податковий номер, а також дані державних реєстрів.

До слова, за кілька днів додаток уже завантажили більше мільйона українців.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також