Зелений чай дуже корисний, але багатьом він не подобається через своєрідний смак. Зробити зелений чай смачнішим і підвищити його лікувальні властивості допоможуть цитрусові та ягоди.
Дослідники відзначають, що зелений чай з аскорбіновою кислотою і сахарозою сприяє кращому всмоктуванню корисних елементів у кров. Тому часточка лимона, апельсина чи іншого плоду, багатого вітаміном С, підсилює дію чайних поліфенолів, завдяки яким знижується ризик розвитку серцево-судинних і онкологічних хвороб, діабету та ін. Поліфеноли є потужними антиоксидантами (антиокислювачами) і містяться у великій кількості також в овочах і фруктах. Також овочі та фрукти багаті природним дисахаридом — сахарозою.
Таким чином, додаючи в зелений чай шматочки цитрусових, фрукти і ягоди, ми отримуємо справжню вітамінну «бомбу». Ідеться саме про свіжі чи заморожені ягоди та фрукти, а не про ароматизовані чаї зі шматочками сушених фруктів, оскільки в таких чаях часто використовуються не натуральні, а хімічні ароматизатори. Тому для приготування смачного і корисного напою краще брати чистий крупнолистовий зелений чай без добавок. Заливати чай, щоб він зберіг свої корисні властивості, потрібно не крутим окропом, а закипілою водою температурою 80-85 градусів. І вже потім додавати в напій ягоди, шматочки фруктів або цитрусові.