Перевізники у Рівному проситимуть 8 гривень

4839 0

Ми у соцмережах:

Перевізники у Рівному проситимуть 8 гривень

Попри запевнення обласної влади, що подорожчання проїзду під час посилення карантину не буде, в маршрутках здолбунівського напрямку з’явились оголошення з попередженням про зростання вартості проїзду з 8 січня. Звернення до міськвиконкому з проханням дозволити підвищити тариф на проїзд готують і перевізники в Рівному.

Валентин Демчук, голова ГО «Союз перевізників України»:

— У сторону Здолбунова завжди був великий пасажиропотік. Адже багато людей їде із Здолбунова, селища Квасилів та Нового Двора на роботу до Рівного. Тому перевізники, що працюють на цьому маршруті, могли дозволити собі їздити за заниженими тарифами. Підприємці остерігалися, що збільшення вартості проїзду призведе до втрати клієнтів. Однак після запровадження карантину перевізникам заборонили брати стоячих пасажирів. Разом із тим, зросла мінімальна заробітна плата водія, що призвело до збільшення кількості податків. Оскільки тариф у громадському транспорті встановлено на рівні 1 гривні за кілометр, то перевізники були змушені привести його у відповідність.

Тепер проїзд з Рівного до Квасилова замість 8 гривень буде коштувати 10, зі Здолбунова до Рівного замість 15 гривень — вартість зростає до 19.

Більше того, перевізники анонсують, що будуть звертатися до міськвиконкому з проханням переглянути вартість проїзду в рівненських маршрутках. Замість звичних 6 гривень вони мають намір просити 8.

Ярослав Сахнюк, начальник управління транспорту і зв’язку Рівного:

— Перевізники уже повідомили наше управління, що після свят надішлють нам офіційне звернення. Коли ми матимемо офіційний документ, тоді й покажемо його міському голові Олександру Третяку. Важлива його думка. Також плануємо обстежити пасажиропотік, щоб знати реальний стан справ на маршрутах. Проїзд до 8 гривень підняли лише у двох містах — Львові та Києві. Тому не знаю, наскільки така сума буде доречною для Рівного.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також