Доїздився

4385 0

Ми у соцмережах:

Доїздився

Страшна автокатастрофа, що сталася у неділю в Рівному, стала наслідком безкарності її винуватця, який їхав містом зі швидкістю близько 200 кілометрів за годину. Навряд чи це сталося з ним вперше. І не лише з ним. Щодня у місті можна побачити автомобілі, для водіїв яких правил дорожнього руху не існує. А значить — будуть нові безвинні жертви. Щодо винуватців, то статистика свідчить, що вони найчастіше залишаються живі. Живий і Сергій Попельницький, чия пристрасть до швидкості коштувала життя п’яти людей.

Я к з’ясувала «РВ», у салоні «Деу Ланос», який повертав з вулиці Дубенської ліворуч на вулицю Ярослава Гашека, їхала молода сім’я з вулиці Вербової. За кермом — 28-річна Ольга Куцюк, в салоні — 31-річний чоловік Олексій та їхній чотирирічний син Максим. Всі вони загинули на місці пригоди. Після зіткнення їхні понівечені тіла викинуло з легковика, коли той відлітав за 30 метрів з траси в лісопосадку. Натомість «Шкода Суперб», яка мчала з боку аеропорту, зупинилась на тротуарі. В цьому авто було четверо. З них 42-річний Вадим Левицький загинув на місці, а 29-річна Оксана Манько померла через кілька годин попри намагання лікарів врятувати її життя. 24-річний Сергій Попельницький, який був за кермом, та ще одна пасажирка, 27-річна Ольга Осіпчук, досі у тяжкому стані перебувають у лікарні. Обставини аварії слідчі ще з’ясовують, але перші повідомлення щодо її причин, за версією міліції, досить суперечливі. Так, прес-служба Департаменту ДАІ МВС України повідомила, що водій автомобіля «Деу Ланос», виконуючи поворот ліворуч, не надав переваги в русі та скоїв зіткнення з автомобілем «Шкода Суперб», який їхав назустріч. Натомість Руслан Панасюк з прес-служби ДАІ області зауважив: — Ще невідомо, чи водій «Деу» міг вчасно помітити інший автомобіль і пропустити його. За свідченнями очевидців, «Шкода Суперб» рухалась на дуже великій швидкості і в’їхала у бік «Деу Ланоса» з такою силою, що його практично розірвало, а понівечені тіла сім’ї, яка їхала в ньому, розкидало в радіусі десятка метрів. До версії про те, що через надто велику швидкість «Шкоди» водій «Деу» надто пізно його помітив, схиляються й численні водії Рівного. — Я живу неподалік і фактично щодня проїжджаю через те перехрестя, — розповідає рівнянин Анатолій. — Якщо їхати з боку Рівного, то хіба що високі кабіни фур можна побачити здалеку, а легковики з’являються з-за гірки у полі зору буквально за якихось 100-150 метрів. То можливо, варто було б зробити якусь реконструкцію того перехрестя, щоб водії здалеку один одного бачили. Хоча, з іншого боку, якби їздили з дозволеною в населеному пункті швидкістю, то біди б не сталося, але ж та «Шкода» їхала не 60, а під 200 км/год, як знайомі таксисти розповіли. А ще є свідки, які бачили водія перед тим у «Хуторі» в компанії своїх пасажирів, коли він піднімав стакан за чиєсь здоров’я. Чи насправді випив Сергій спиртного перед аварією, скільки і за чиє здоров’я — правоохоронці поки сказати не готові. І не можуть допитати його через критичний стан. Коли ж, як сподіваємось, Сергій таки одужає і зможе відповідати за скоєне, то спілкування зі слідчими буде для нього далеко не першим. З поінформованих джерел «РВ» дізналася про те, що він вже неодноразово потрапляв під приціл правоохоронців за численними звинуваченнями, зокрема, у шахрайстві, заволодінні чужими грішми та торгівлі контрафактною аудіовізуальною продукцією. А також, починаючи з літа 2009 року, вісім разів був оштрафований за порушення правил дорожнього руху, в тому числі й за скоєння ДТП.

Коментарі Олег Лосінець, в. о. начальника відділу з розслідування ДТП УМВСУ в Рівненській області: — Поки що справу порушено не проти конкретної особи, а за фактом ДТП. За статтею Кримінального кодексу, яка трактується як порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб і карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років. Кров обох водіїв відправлено на експертизу для перевірки на наявність алкоголю. Окремі питання виникають і щодо автомобіля «Шкода Суперб», бо є підозра, що номери кузова у ньому підроблені, а авто із справжніми номерами знаходиться в Криму. Сказати напевне щось щодо причин та обставин аварії, хто з якою швидкістю їхав, міг чи не міг вчасно побачити та уникнути зіткнення можна буде тільки після проведення відповідних експертиз… Молоду сім’ю поховали на Млинівщині, у Вадима Левицького залишилась дружина та однорічна дитина, Оксану Манько батько забрав хоронити додому в Полтаву… А тих, хто вижив, поки немає можливості допитати. Сергій у дуже тяжкому стані, у комі, на апараті штучного дихання. Ольга вже прийшла до пам’яті, але ще перебуває у стресовому стані й лікарі не дозволяють з нею спілкуватись. Руслан Оржеховський, старший інспектор сектора організації дорожнього руху УДАІ області: — На відміну від багатьох інших ділянок Рівного, перехрестя вулиць Дубенської та Гашека не фігурувало як так зване місце концентрації ДТП. Разом з тим, після страшної аварії, яка сталася, ми обов’язково проведемо детальний аналіз організації там дорожнього руху. А отже, згодом дамо висновок, що і як там потрібно чи можна змінити, щоб покращити безпеку руху. Олена Куцюк, сестра загиблого Олексія: — Оля тільки у січні отримала посвідчення водія і їздила дуже обережно та повільно, неухильно дотримувалася вимог всіх правил дорожнього руху та знаків. Не могла вона не зупинитися, щоб пропустити машину, якщо мала це зробити. Але ж та машина як їхала? Даішники, які першими прибули на місце аварії, казали, що 192 км/год зафіксувала стрілка спідометра і що водій цього авто навіть не спробував загальмувати. А ще люди, які перед тимїхали з боку «Хутора», розповіли, що та «Шкода» їх на такій великій швидкості «підрізала», обігнала та помчала уперед, що вони навіть не встигли розгледіти, якої марки ця машина. Кажуть також, що той Сергій був напідпитку, бо святкував з друзями в «Хуторі» чийсь день народження. Та й один із слідчих мені підтвердив, що в його крові був алкоголь.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також