Доки будували, житло двічі продали

1860 0

Ми у соцмережах:

Доки будували, житло двічі продали

Рівнянка Ірина Сахнюк 10 років тому вклала у будівництво багатоповерхівки на вул. Коновальця, 4 на умовах пайової участі близько 300 тисяч гривень. Тепер не може довести, що нерухомість — її, й ризикує залишитися взагалі без житла. Правоохоронці розслідували цю справу майже три роки, але днями закрили — через відсутність складу злочину.

Володимир Садовник, представник Ірини Сахнюк:

— Ще коли 2004-го зводили будинок, Ірина уклала угоду із забудовником — ЗАТ "Будівельна компанія "Рівнепромбуд", що вносить понад 90% плати за майбутнє житло одразу, а решту заплатить, коли воно буде здано в експлуатацію. Квадратний метр тоді коштував близько 1800 гривень. Ірина вклала гроші у весь 10-й поверх, де мало бути 5 квартир. За умовами договору, будинок мали здати 2005-го, але добудували 2007-го, а в експлуатацію здали аж в січні 2012-го. А коли Ірина пішла подивитися своє житло, то була ошелешена — там уже робили ремонт інші господарі! Виявилося, що забудовник перепродав ці квартири. Більше того, він замість 5 квартир на поверсі зробив 6 і змінив їхню нумерацію. А тепер розводить руками — мовляв, назви мені точно, а за яке житло ти тут платила? Судимося кілька років, у четвер має бути ще одне засідання Апеляційного суду у нашій справі. Зверталися в міліцію, прокуратуру та СБУ, ходили в управління капітального будівництва та до міського голови Володимира Хомка. 20 березня 2012 міліція порушила кримінальну справу щодо посадових осіб "Рівнепромбуду", але навіть підозри у шахрайстві не пред'явили. За весь цей час в діях забудовника слідчі складу злочину не побачили! Зате довго тягнули. Тепер у Ірини Сахнюк можуть відібрати за борги іпотечну квартиру, в якій вона живе з двома дітьми та хворим батьком. Виконавча служба уже двічі до неї приходила. Що буде далі і чи отримає вона коли-небудь ті квартири, за які заплатила? Будівельна компанія збанкрутувала і перебуває у стані ліквідації з 2011-го. Вочевидь, нам доведеться звертатися до Генеральної прокуратури. Якщо не може допомогти місцева прокуратура, нехай розберуться інші.
Брат Ірини Сахнюк — Дмитро Малецький — також був пайовиком цього будинку у мікрорайоні "Північний". Вклав гроші і претендує на три квартири на першому поверсі. Людмила Суржук, прес-служба обласної прокуратури:
— Цей громадянин неодноразово писав скарги у прокуратуру області на дії слідчих органів внутрішніх справ при розслідуванні кримінального провадження за ч.4 ст.190 КК України — за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах або організованою групою. На усі його звернення прокуратура надала ґрунтовні відповіді. Одночасно йому роз'яснено, що дії чи рішення слідчих розглядаються у місцевому суді.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також