Доктор Сільковський вважає, що маски потрібно скасувати

2186 0

Ми у соцмережах:

Доктор Сільковський вважає, що маски потрібно скасувати

Відомий у Рівному лікар-анестезіолог Павло Сільковський написав допис, у якому критикує обов'язкове носіння медичних масок у громадських місцях.

 На своїй сторінці у Facebook він зазначив, що Україна знаходиться нижче епідемічного порогу і карантин обумовлений лише тим, що так роблять скрізь:

"Заходиш в магазин, маршрутку, установу, будь-куди. І всюди бачиш людей в масках. Ну, як в масках? Так, щоб прикривали рот і ніс, менше 10%. Всі інші - на бороді, під носом, ще десь, але так, щоб і не одягати, і щоб не чіплялися. І при цьому декілька нових випадків на мільйон населення щодоби. Бо хвиля пішла, а коли прийде нова і чи прийде, поки невідомо. Тому в принципі зрозуміло, що станом на зараз маски не відіграють жодної значимої ролі ні для стримування, ні для поширення епідемії. Бо ж і епідемічної хвилі зараз теж поки немає. То чому не відмінити їх до того часу, коли/якщо це знову буде мати значення? Просто взяти і відмінити? А коли потрібно буде, знову постановити? Чи вся ця пандемія від початку і до кінця повинна пройти за принципом повної алогічності?"


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також